| sabrina337 a întrebat:

Am facut dragoste cu iubitul meu. prima data ne-am protejat si a doua oara mi-a zis : iubi dar nu mai suport prezervativul. si l-am lasat fara dar nu si-a dat drumul in mine. Ce ar trebuie sa stiu? am 16 ani big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ca e posibil sa deveniti parinti. si sa-ti asumi asta. esti prea mica pentru sex, dar daca te consideri suficient de matura sa faci sex neprotejat, sigur esti suficient de matura sa faci fata unei sarcini. iar partenerul tau fie isi doreste mult un copil urgent, fie nu-i pasa de tine si te va lasa sa fii o mama singura in caz ca apare un copil.

| Zenithf a răspuns:

Ar trebui sa stii ca el este un iresponsabil si tu... o prostuta. Doare adevarul? Mai tare doare cand nasti.
Nu suporta prezervativul? Ce vrea, sa iei AC? Tu suporti mai bine AC? Nu stii ca sunt de fapt hormoni artificiali si iti dau metabolismul peste cap? In paranteza fie spus, au fost si cazuri, rare (sic!) in care fete de varsta ta sau mai mari au facut embolie pulmonara sau alta boala grava si au murit, din cauza AC.
P.S. Gumita sau la revedere, fara gluma.
P.P.S. Chiar daca gumita nu-i 100% sigura, este totusi cel mai sigur mijloc de protectie, impiedica in multe cazuri si transmiterea unor agenti patogeni periculosi (HIV, HPV, HCV...).
O persoana responsabila, care stie ca nu-si poate asuma consecintele, se va abtine sa faca sex, iar daca totusi are nevoie de, va folosi intotdeauna prezervativ.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Hmmm...ai gresit ca ai acceptat sexul neprotejat. Te poti astepta la o sarcina nedorita sau la vreo boala cu transmitere sexuala. Cred ca prietenul tau este mai mare decat tine si te-a cam folosit. Cel mai bun lucru este sa faci un consult ginecologic pentru niste teste si sa afli in ce stare te afli. Intre timp, sub nici o forma nu mai trebuie sa faci sex neprotejat. Nu sti cate relatii a avut sau inca are acest tanar. Fii atenta si nu mai accepta magariile baietilor care te pot duce la probleme de sanatate sau chiar la o sarcina. Crezi ca va fi alaturi de tine? Succes.

| Daiana90 a răspuns:

Ar trebui sa te ingrijoreezi! am mai spus-o si altora si o repet, spermatozoizii pot aparea din momentul in care incepi actul sexual si pana la final! indiferent ca isi da drumul sau nu.pe chestia asta sa nu te bazezi decat 10% ca nu si-a dat drumul in tine.informeaza-te pe internet despre asta, ai sa vezihappy
Picatura placerii este o picătură de lichid transparent care iese din penisul în erecţie ÎNAINTE de a avea loc ejacularea.traseul parcurs de lichidul de lubrefiere nu trece prin zona cu spermatozoizi. Ei vindin spate. Aşadar teoretic lichidul de lubrefierenu contine spermatozoizi.Aici însă apare un "dar". Dacă pe traseu există spermatozoizi dintr-un ejaculat anterior e posibil ca ei să fie luaţi de val şi duşi unde le este locul adică în vaginul partenerei. Aşa că dacă ţi-a curs picătura în vaginul femeii te poţi aştepta la oarece surprize (plăcute…neplăcute…) peste 9 luni

| Sara2 a răspuns:

Asa zic toti, din pacate, iar iubitul tau e chiar prost, era mai bine prima data sa o faceti fara si a 2 oara cu prezervativ, deoarece riscul sa ramai este mai mare, daca a avut o ejaculare cu putin timp in urma mai raman spermatozoizi pe canal, informati-va si voi
p.s. esti pregatita sa ai un copil sau sa faci un avort?

| neutrino a răspuns:

Ar trebui sa stii ca, in viata, placerile si greselile se platesc, si uneori chiar foarte scump.

| h3r a răspuns:

Asta trebuia să te întrebi înainte de joc.
Iubi nu mai suport prezervativul? Chiar vrem să-l cunoaștem pe iubi tău.

| HueyFreeman a răspuns:

Cauciuc sau plod. Tu alegi. Daca el zice ca "nu suporta" atunci este un imbecil.

| WhiteLover a răspuns:

Pai nu crezi ca trebuia sa iti pui intrebarea "ce ar trebui sa stiu?" inainte sa o faceti? da, prezervativul e putin incomod pentru unii baieti, dar macar voi fetele trebuie sa ma ganditi la consecinte pentru ca pe carca voastra cad toate daca ramai insarcinata.nu cred ca esti gravida, dar alta data fiti atenti.dc nu iei anticonceptionale daca tot ti-ai inceput viata sexuala.si faceti ce si cum vreti

| Alison95 a răspuns:

La naiba! n-aveti de unde sa stiti daca si-a dat drumul sau nu, n-are cum sa simta tot timpul. vrei sa fi mamica sau ce?

| olivikkka a răspuns:

Daca el nu suporta prezervativul poti merge la ginicolog sa iti recomande pastile contraceptive, bafta

| Pimpux a răspuns:

Pai, in primul rand, la 16 ani ar trebui sa stii carte.

| Dlkee a răspuns (pentru Pimpux):

Da Da laughing)))) vezi sa nu!

| BndVictoria a răspuns:

Asa zic aproape toti baieti, ca nu simt nimic daca fac cu prezervativ, ca nu suporta. Daca nu il poti convinge sa mai poarte, macar convingel sa nu isi drumu in tine.Ce ar trebui sa stii? Ca poti sa te imbolnavesti si din greseala sa isi dea drumu in tine.bafta!

| KatherineSophia a răspuns:

Nu mai accepta contactele sexuale neprotejate. Poti ramane insarcinata, depinde de perioada de fertilitate in care te aflai. spune-mi cand ti-a venit ultima oara menstruatia si cand ai avut contact sexual ( imi spui doar daca ai ciclu regulat ) baietii elimina un lichid SEMINAL care contine spermatozoizii si mai ales ca a fost al 2-lea nr pe "teava" au mai ramas ceva spermatozoizii. nu e deloc bine ce ai facut. Cel mai bine termina relatia cu baiatul asta si pentru siguranta ta ia pastila de urgenta Escapelle si totul va fi in regula;*. te pup si sper ca esti in regula. de acum inainte cel mai bine consulti un medic care sa iti prescrie anticonceptionale :*. TOTUL VA FI BINE, ai grija de tine, te pup!

| jointandsmyle a răspuns:

Sa nu mai traiesti in lumea ta de basm..si sa te gandesti ca exista multe riscuri la care te expui aiurea..doar pentru ca ti.a cerut el.

| AJolly a răspuns:

Pai prezervativul e o cale sigura sa nu iei vreo boala cu transmitere sexuala dar si sa nu ramai insarcinata. Oricat de mult s-ar controla iubitul tau o sansa exista sa ramai gravida si nu cred ca vrei un bebe d la asa o varsta. Explixca-i iubitului tau ca e mai bine sa va protejati pentru orice eventualitate.
Succes!