E normal să ai încă dureri la 5 zile după extracția molarilor de minte, mai ales dacă a fost o intervenție mai dificilă. Însă amorțeala poate fi un semn că nervul alveolar inferior a fost afectat în timpul procedurii.
Dacă amorțeala este ușoară și intermitentă, e posibil să fie doar o iritație temporară a nervului, iar senzația să revină treptat în câteva zile sau săptămâni. Dacă amorțeala persistă, e puternică sau se agravează, ar trebui să consulți medicul stomatolog pentru a exclude o complicație, cum ar fi o leziune nervoasă mai serioasă sau o infecție.
Pentru durere și inflamație, poți continua cu antiinflamatoare (dacă medicul ți-a recomandat) și să aplici comprese reci. Dacă apar simptome precum febră, gust neplăcut în gură sau durere intensă care nu se ameliorează, e bine să mergi la un control.
Rana aia nu se vindeca instantaneu, insa daca dupa 10 zile de la extractie rana nu este in proportie de 70% vindecata, exista sansa de a fi un colt din măsea rămas. Asta am patit eu si am avut dureri deoarece corpul incerca sa elimine acel colt.
Am inteles acum mi-a curs putin sange cred ca sunt ceva complicati sau e normal?
Nu cred că după 5 zile mai poate fi amorțit locul respectiv. Probabil ai o problemă.
Multumesc de raspuns acum nu Mai este amortit dar mai doare putin o seara Buna
E normal. Eu am 2 dinti extrași de 2 luni si cand mănânc mai am probleme(mici dureri, înțepături), dar altfel n-am treabă
Elelena65 întreabă: