| Dla61399293 a întrebat:

Am facut extractie de 1 masea de minte nerupta si 2 pe partea stanga jos pe 11 martie acum dupa 5 zile ma mai doare si azi Mia amortit locul acela e normal sau e ceva complicatii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BogdanTemisan22 a răspuns:

E normal să ai încă dureri la 5 zile după extracția molarilor de minte, mai ales dacă a fost o intervenție mai dificilă. Însă amorțeala poate fi un semn că nervul alveolar inferior a fost afectat în timpul procedurii.

Dacă amorțeala este ușoară și intermitentă, e posibil să fie doar o iritație temporară a nervului, iar senzația să revină treptat în câteva zile sau săptămâni. Dacă amorțeala persistă, e puternică sau se agravează, ar trebui să consulți medicul stomatolog pentru a exclude o complicație, cum ar fi o leziune nervoasă mai serioasă sau o infecție.

Pentru durere și inflamație, poți continua cu antiinflamatoare (dacă medicul ți-a recomandat) și să aplici comprese reci. Dacă apar simptome precum febră, gust neplăcut în gură sau durere intensă care nu se ameliorează, e bine să mergi la un control.

8 răspunsuri:
| Solane a răspuns:

Nerupta sau neerupta?
E normal. Rana aia nu se vindeca instantaneu.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Rana aia nu se vindeca instantaneu, insa daca dupa 10 zile de la extractie rana nu este in proportie de 70% vindecata, exista sansa de a fi un colt din măsea rămas. Asta am patit eu si am avut dureri deoarece corpul incerca sa elimine acel colt.

| Dla61399293 explică (pentru IL0VEDINER0):

Am inteles acum mi-a curs putin sange cred ca sunt ceva complicati sau e normal?

| Dla61399293 explică (pentru IL0VEDINER0):

Am uitat sa mentionez m-a cusut acolo

| Dla61399293 explică (pentru BogdanTemisan22):

Am inteles multumesc pentru raspuns

| Cipi1212 a răspuns:

Nu cred că după 5 zile mai poate fi amorțit locul respectiv. Probabil ai o problemă.

| Dla61399293 explică (pentru Cipi1212):

Multumesc de raspuns acum nu Mai este amortit dar mai doare putin o seara Buna

| annonimaaaa555 a răspuns:

E normal. Eu am 2 dinti extrași de 2 luni si cand mănânc mai am probleme(mici dureri, înțepături), dar altfel n-am treabă