| Tanner a întrebat:

Am făcut interocolita am 18 ani
Am vomitat mult am zacut și am fost la spital ceea ce m a stresat.Asta a trecut dar în analize am avut o glicemie de 121. E cumva diabet? Sau e din cauza stresului și deshidratarii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Ca sa vezi daca e diabet iti trebuie 3 glicemii luate in 3 zile diferite dimineata, pe nemancate. Sau TTGO (Testul oral de toleranta la glucoza). Nu se pune diagnostic de diabet pe baza unei singure glicemi.
Sanatate.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ar putea fii un inceput de diabet, glicemia pe stomacul gol trebuie sa fie pină in 100, daca sare de 100 se poate numii diabet, dar daca cu o zi inainte de analize ai mincat dulce atunci poate fii din cauza asta glicemia 121, mai repeta analiza dimineata la prima oră pe stomacul gol, si daca si atunci glicemia este mare atunci da, ai diabet si medicul va stabilii de care e, tip 1 care este insulinodependent, sau tip2 care este non insulinodependent si i ti va da pastile, dar ce alte simptome ai? Ai mereu gura uscată, sete, foame scazi in greutate sau din contră te ingrasi? Mergi la medicul de familie sa ti dea trimitere la un spital care are si cabinet de diabetologie. sanatate, ce vârstă ai? de unde esti? mersi.

| Violleta2022 a răspuns:

Termenul corect este: enterocolita.
Pe un stomac irita, analizele ies intotdeauna cu valori mari, nu te speria, repeta analiza glicemiei dupa ce trece starea de ra si vei vedea ca este foarte normala.
Mamei i se pune diagnosticul de diabetica la fiecare stare de rau si voma, 2 zile mai tarziu cand isi revine, medicii se minuneaza cum analizele sunt perfect normale.

| Tanner explică:

Greutatea e constanta de 2 ani, nu obosesc nu îmi e sete sau ceva.Cu o zi înainte am mancat dulce la un eveniment, toate analizele mi au ieșit mari în ziua respectiva de la enterocolita