| andy14 a întrebat:

Am facut niste analize si am glicemie 113 mi-a zis cineva ca inseamna diabet si nu stiu sigur puteti sa-mi spuneti ce inseamna dace este grav sau nu si am 13 ani?Daca stiti raspunsul va rog dau Fundita.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| telluno a răspuns:

Salut Andy,
cat pot sa ma amuz cand vad cum unii pot cersii fundita laughing
Nu mai manca dulciuri, Zi mamei ta sa-ti cumpere niste mere verzi acrisoare ( merele scad glicemia si sunt foarte sanatoaase).
Si mai fa si tu putina miscare si asa vine primavara acum.
Succes.

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

O singura glicemie nu inseamna niciodata ca ai diabet. Dar daca nu mancasesi absolut nimic in ultimele 4 ore inaintea recoltarii, e o valoare mare si trebuie repetata pentru clarificare. daca mancasesi ceva (chiar si o gura de suc/lapte, ceai indulcit), atunci valoarea este normala

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Valoarea maximă este de 120, air tu ai 113. Redu consumul de dulciuri și crește pe cel de fructe, practică un sport (evită viața sedentară) iar pentru depistarea unui posibil diabet trebuie repetată glicemia și de asemenea o glicemie provocată!
Sănătate.
Pa, pa.

| Adina77 a răspuns:

Buna!
Analizele sunt influentate de mai multi factori.
In primul rand sper sa-ti fi luat sange pe stomacul gol.
Daca ai mancat ceva, orice, glicemia creste.
In al doilea rand este influentata si de ce ai mancat aseara.
Incearca doua zile sa nu mananci dulce si du-te intr-a treia la laborator si repeta glicemia.
Succes!

| Felix65 a răspuns:

E bine sa ai valori ale glicemiei pana la 110. Dereglari pot apare si din cauza alimentatiei. Poate ai mancat mai multe dulciuri in ultimele zile. Sisteaza-le si repeta glicemia! Oricum la 113 gl. nu ai diabet, dar e bine daca te supraveghezi o vreme si daca se repeta sa iei legatura cu medicul!

| geogas a răspuns:

Hidurile internationale au stabilit ca valoare normala o glicemie situata intre 73 - 110 mg/dl pe nemancate. Dar daca valoarea glicemiei obtinute in urma testarii este:

peste 111 - 126 mg/dl poate sa indice un diabet latent;
peste 126 mg/dl indica diabet.
FUNDA?

| geogas a răspuns:

Pustiule daca nu mai manaci dulciuri 1 saptamana iti spun ca tu stai bine cu glicemia!