| uca_1023 a întrebat:

Am facut tratament cu antibioticul Cexyl, pentru o infectie in gat, dar dupa 3 zile mi-a aparut o urticarie pe corp.La inceput era numai pe coate, genunchi, labele picioarelor si palme, dar acum se intinde pe tot piciorul.
E cazul sa imi fac griji?
Cum pot scapa de aceasta reactie alergica?
e de mentionat ca de cand am vazut ca imi apar petele rosii am intrerupt antibioticul

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| bobby_7474 a răspuns:

Ca sa scapi de aceasta reactie,bea multe lichide,ia pastile de calciu(este un mineral f folositor si in cazul alergiilor,sa nu te sperii),sa nu mai folosesti acest antibiotic si antibioticele din grupa lui, niciodata,si sa mergi la medic,pentru a evita alte complicatii mai grave, care le poate da aceasta alergie, multa sanatate

| Minnie a răspuns:

Sfatul meu este sa iei Clorocalcin, 20 picaturi de 4 ori pe zi. Este un antialergic folosit in orice tip de alergie de piele.

| a1doru a răspuns:

Ai facut foarte bine ca ai intreupt tratamentul.inseamna ca ai intoleranta la medicamentul asta.trebuie mers la medic sa-ti prescrie altceva

| iulikka a răspuns:

Cel mai bine e sa consulti un doctor, ca sa nu se agraveze.

| hellen18 a răspuns:

Du-te repede la doctor sa-ti prescrie ceva de urticarie!