anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am foarte multe dungulite albe pe unghii, dar nu inteleg de ce pentru ca eu mananc foarte multe alimente care au calciu. Am inteles ca trebuie fixat cu o anumita vitamina sau cam asa ceva... Care e aia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| VladFCB a răspuns:

Calciu...cumpara-ti tablete de calciu de la farmacie si ia cate una in fiecare zi...

| OmNom a răspuns:

Eu am avut dar inseamna ca ai lipsa de calciu

| livethislife a răspuns:

De fapt acele liniii/puncte albe apar de la lipsa de zinc, nu de calciu. iti recomand polivitamine, adica niste supliment care contin mai multe vitamine si minerale si chestiii de astea. de asemenea acele puncte albe mai apar si in urma loviturilor.

| adorabil a răspuns:

Ai nevoie de vitamina C ca si mie imi apar din astea funda?

| Empathizer a răspuns:

E vorba de vitamina D. Se ia in perioada rece (in lunie cu "r": septembRie->apRilie). Gasesti la farmacie sub denumirea Vigantoletten, comprimate de 500 si 1000 unitati internationale. Ti-ar trebui un consult medical cu niste investigatii minime, ca sa stii ce doza e necesar sa iei (calcemie, calciu ionic seric, fosfor seric, fosfataza alcalina, proteine totale, magneziu seric). Daca esti in crestere si analizele ies normale, te poti limita la doza profilactica de 500 de unitati internationale pe zi.

| blackcat99 a răspuns:

Iti trebuie un complez de calciu si vitamina D. Degeaba bei lapte si mananci produse cu calciu daca organismul tau nu produce suficienta vitamina D. Incearca o cura de cateva zile cu Osteocare.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este vorba de vitamina D3.
Mergi la medic pentru a face analize de sânge ca să vezi exact ce carință este!
Vara calciu se fixază prin expunerea la soare, vitamina D3 nu se administrează după auzul de la alții. Se fac cure de 10 zile pe lună, 5 zile calciu, a șasea D3 și încă 5 zile de calciu.
Pa, pa.

| capricc a răspuns:

Citeste asta cap coada http://fucsia.ro/10-trucuri-pentru-unghii-naturale-lungi-pana-la-paste/ daca nu gasesti o solutie cosmetica atunci poate fi o carenta din alimentatie...