Este o mare problema, fiindca dioptriile cresc accelerat in perioada in care nu folosesti ochelari sau folosesti ochelari nepotriviti. Ai o miopie rapid progresiva, pe care o vei agrava purtand ochelari nepotriviti
Oricum se ajunge la operatie.
Poate da, dar iti vrei ochii intr-o stare cat mai buna la operatie, nu degradati de purtarea unor ochelari nepotriviti.
Eu as spune ca ar trebui sa si-o faca in cel mai scurt timp, nu vad alta varianta.
Operatia se poate face dupa incheierea completa a cresterii globului ocular, adica cel mai devreme pe la 19 ani
Mie mi se pare ca are vreo 20.
Ooooo! Vorbeste de noul an scolar. Scuze, fetito! M-a derutat poza.
Daca tot ai ochelari mergi sa iti schimbe doar lentilele nu si rama si altfel ii scutesti pe ai tai de niste banuti.
Insa importanta e sanatatea.Nu te gadi la cheltuieli pentru ca parintii cu siguranta vor gasi resurse.Mergi neaparat si schimba-ti lentilele.
Miopilor le cresc dioptriile destul de repede, la un moment dat va trebui sa-ti faci operatie. Nepurtandu-ti ochelarii, nu faci decat sa grabesti momentul operatiei, caci nu cred ca poti suporta lentile de -12 (fireste ca iti poti lua lentile de contact, insa sunt si cateva dezavantaje). Un prieten avea -11 si dupa operatie a avut +0, 50.
Buna Alexandra, incearca sa porti ochelarii cat mai mult mai ales la citit, la TV, la calculator pentru ca te ajuta foarte mult chiar daca tu poate nu iti dai seama. Si din cauza nepurtarii ochelarilor iti cresc dioptriile si sa stii ca asta e unu din motivele principale daca stii ca nu prea ii porti.
User252426 întreabă: