| AlexandraEpureanu a întrebat:

Am fost azi la control la oftalmolog si dioptriile mi-au crescut din nou, pana la valorile:

OD: -8.75 sferic, -3.00 cilindru 178 grade

Ochelarii pe care ii am eu acum (facuti in decembrie anul trecut) au urmatoarele dioptrii:

OD: -7.75 sferic, -3.00 cilindru 178 grade

Problema e ca sunt destul de sigura ca pana in toamna, cand incepe noul an scolar, o sa-mi creasca iar (asta se intampla cam la fiecare control), asa ca ma simt aiurea cand ma gandesc la ce cheltuieli ii pun pe ai mei.

Credeti ca ar fi o problema daca nu mi-as schimba ochelarii acum (ca in fond oricum e vacanta si nu am nevoie sa vad chiar perfect) si as astepta pana la toamna, la controlul dinaintea inceperii anului scolar, si i-as schimba atunci direct cu dioptriile de atunci?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este o mare problema, fiindca dioptriile cresc accelerat in perioada in care nu folosesti ochelari sau folosesti ochelari nepotriviti. Ai o miopie rapid progresiva, pe care o vei agrava purtand ochelari nepotriviti

| BogdanelululTheGodfather a răspuns (pentru Brigaela):

Oricum se ajunge la operatie.happy

| Brigaela a răspuns (pentru BogdanelululTheGodfather):

Poate da, dar iti vrei ochii intr-o stare cat mai buna la operatie, nu degradati de purtarea unor ochelari nepotriviti.

Eu as spune ca ar trebui sa si-o faca in cel mai scurt timp, nu vad alta varianta.

| Brigaela a răspuns (pentru BogdanelululTheGodfather):

Operatia se poate face dupa incheierea completa a cresterii globului ocular, adica cel mai devreme pe la 19 ani

Mie mi se pare ca are vreo 20.

Ooooo! Vorbeste de noul an scolar. Scuze, fetito! M-a derutat poza.

9 răspunsuri:
| justitiarul a răspuns:

Daca tot ai ochelari mergi sa iti schimbe doar lentilele nu si rama si altfel ii scutesti pe ai tai de niste banuti.
Insa importanta e sanatatea.Nu te gadi la cheltuieli pentru ca parintii cu siguranta vor gasi resurse.Mergi neaparat si schimba-ti lentilele.

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Miopilor le cresc dioptriile destul de repede, la un moment dat va trebui sa-ti faci operatie. Nepurtandu-ti ochelarii, nu faci decat sa grabesti momentul operatiei, caci nu cred ca poti suporta lentile de -12 (fireste ca iti poti lua lentile de contact, insa sunt si cateva dezavantaje). Un prieten avea -11 si dupa operatie a avut +0, 50.

| nicoletatrifina a răspuns:

Buna Alexandra, incearca sa porti ochelarii cat mai mult mai ales la citit, la TV, la calculator pentru ca te ajuta foarte mult chiar daca tu poate nu iti dai seama. Si din cauza nepurtarii ochelarilor iti cresc dioptriile si sa stii ca asta e unu din motivele principale daca stii ca nu prea ii porti.