| change12 a întrebat:

Am fost azi la strand si m-am ars pe spate, au trecut mai bine de 10 ore si inca imi frige pielea, de ce frige pielea dupa ce stai la soare? Nu se ard calorii prin mentinerea acestei calduri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| ElenaMaria1979 a răspuns:

Nu se ard calorii prin mentinerea caldurii ce o simti pe pielea de pe spate!
Te frige pe spate, pentru ca ai ars straturile pielii.
Asa cum trebuie sa folosesti crema cu protectie solara in functie de pielea pe care o ai, cu SPF corect ales, asa trebuie sa folosesti si crema dupa plaja ( poate fi crema, ulei, lotione...).
Daca nu reusesti sa te linistesti, si trece mai mult de o zi, iti recomand sa mergi la dermatologie, sa nu fie arsura mai grava pe spatele tau!
Multa sanatate si data viitoare cand mai mergi la strand, ai grija in ce interval orar stai ( corect este intre 7-9.30, 10.00 si dupa amiaza intre 17.00-19.00 )

| Jono a răspuns:

Tu practic ti-ai ranit tenul.Si te va ustura vreo 3 zile incontinuu daca nu faci ceva sa ameliorezi. Si eu am avut probleme cu arsurile dar eu ma tratam cu iaurt, creme calmante etc. Te va tot ustura pana se vor regenera pigmentii pielii.