| adrianpetrican a întrebat:

Am fost confirmat pozitiv cu sars cov-2. Problema nu este asta, problema este ca la un control cardiologic mi s-a descoperit o malformatie la inima si ma tem foarte mult ca din cauza acelei malformatii sa nu ajung la terapie intensiva din cauza infectiei cu covid 19

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din cate m-am informat: complicatiile apar din cauza coagularii sangelui in arterele sanguine subtiri.
Acest lucru duce la scaderea oxigenarii (la nivelul plamanilor), respectiv la ingreunarea functionarii inimii.
Insa, conform indicatiilor mai multor medici, coagularea sangelui se poate atenua /stopa prin fluidizarea sangelui, ceea ce se poate face prin consumul a cate 250-500mg (jumat-o tableta) aspirina dimineata si seara, imediat dupa ce apar primele simptome si pana la disparitia lor (pierdere de miros si gust, cresterea temperaturii).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Posibil sa ajungi și acolo, și mai posibil e sa scapi da sa ramai cu sechele.

| adrianpetrican explică (pentru anonim_4396):

Si sechelele alea vor fi pe viata?

| anonim_4396 a răspuns (pentru adrianpetrican):

Nu știu nu cred

Cam dupa cate zile trece covid 19? Asa in general ma simt bine, nu ma simt rau!

Atunci când îl elimina sistemul imunitar iar asta diferă de la o persoana la alta ...se poate și în 3-4 zile tine de gena de lipsa altor boli și de sistemul imunitar și vârstă.

Eu iau vitamina D in fiecare zi! Imi ajuta vitamina D sitemul imunitar sa lupte cu coronavirusul?

Ia și vitamina c, și zinc. da forma lui e moderată nu ai boli preexistente ești tânăr da, îl va elimina sistemul imunitar da nu e o regulă unii tineri au murit tocmai că aveau un răspuns imunitar exagerat poate deci la deces in câteva ore ...deci depinde de multi factori aici. cel mai bine e sa te protejezi respectând măsurile de siguranță atât tu cât și familia să eviți sa nu ajungi într-o astfel de situație adica sa va spălați mereu pe mâini cu dezinfectant și să purtați masca să aveți grijă cu cine intrați în contact.
Am avut eu așa ceva și ma ațintit la pat câteva zile am avut noroc că am scăpat de urmările coronavirusului că puteam și eu să rămân cu sechele. Și obezii pot avea complicații mari din cauza kg în plus, cei cu diabet cu boli cronice chiar și cei cu depresii și anxietate fiindcă sistemul lor imunitar e slăbit. este o anume gena care aceea te scapă mai mult de covid nu mai știu cum se cheamă. Poți lua virusul și să nu ai nici un simptom adică să fi asimptomatic dar tot îl transmiți altora... Taica meu vitreg cu palinca sau țuică o scăpat în 2 zile da eu nu m-aș riscă să beau alcool se ia paracetamol nu vodca.

| al0o0o0 a răspuns:

De ce ti-e frica de aia nu scapi.Linisteste-te,daca malformatia nu ti-a creat probleme grave pana acum nu cred ca va schimba situatia actuala. Poti incerca sa vorbesti cu un medic care iti va spune clar daca ai cu adeverat de ce sa te temi sau nu sau ce poti sa faci.Insanatosire grabnica!

| Februar30 a răspuns:

Cred ca un medic infectionist iti poate raspunde la intrebarea asta...
E pe Youtube un asistent medical, John Campbell, care a urmarit pandemia inca de la inceput si a adunat o gramada de date. Cred ca a vorbit si despre asta, insa are multe video si e cam greu de gasit. Poate il contactezi. Nu stiu daca raspunde la mailuri.