| Alexalex1000 a întrebat:

Am fost depistat cu glanda tiroida, e o boala gravă? Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| untu a răspuns:

Probabil ca ai inteles gresit! Glanda tiroida nu este o boala, ci un organ anatomic sub forma unui fluture, asezat la baza gatului pe de-a lungul traheei. Aceasta produce hormoni care controleaza metabolismul, bataile inimii (ritmul cardiac) sau arde toate calorii ducand la slabire! Cele mai dese boli pe care le intalneste omul este hipotiroidismul (glanda nu produce destule hormoni care duce la umflarea sau inflamarea gatului) si hipertiroidismul ( glanda produce prea multi hormoni care duce la ingrasarea omului) Ambele boli ale glandei tiroide trebuiesc tratate sau operate de catre medic chirurg in urma consultatiilor!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

"acum 1 minut | Alexalex1000 a întrebat:
Am fost depistat cu glanda tiroida, e o boala gravă?"

Am o veste buna pentru tine: TOTI oamenii au glanda tiroida, fiind un organ cu care ne nastem si traim toata viata.
In situatia in care glanda tiroida se imbolaneste o tratam cu hormoni sintetici sau o scoatem chirurgical, fiind nevoiti sa luam hormoni sintetici, pana la moarte, ca sa putem suparvietuii.

| mihai69 a răspuns:

Orice om are această glandă.
Dacă nu are nicio afecțiune, e ceva perfect normal!

| johnnny123 a răspuns:

Glanda tiroida au absolut toti oamenii. Este ca si cum ai spune "am fost depistat cu plamani".

Ce problema ai la glanda tiroida?

| ioana748 a răspuns:

Cu tratament si regim traiesti 100 de ani.

| Caro34 a răspuns:

Bună! Alex, ce problemă ai cu glanda tiroidă? Cu siguranță este o chestie genetică, primești medicamente, le iei zilnic, te prezinți după 6 luni la control, apoi vedem ce mai este. Numai bine!

| Giulia911 a răspuns:

Mulțumeștei lu' Dumnezeu. Sper ca le ai și pe restul.