| giubaca69 a întrebat:

Am fost diagnosticat in urma cu 2 ani cu Diabet tip II dar nu am luat medicamente sau insulina pana in prezent deoarece am putut tine cat de cat regim alimentar! Acum glicemia imi creste si imi scade zilnic de parca s-ar schimba odata cu timpul! Mi-a crescut pana la 11-12 si mie din ce in ce mai greu sa o scad la 7 sau 8! Intrebarea mea este ce imi recomandati sa iau :medicamente sau insulina? dat fiind ca parerea doctorilor difera de la caz la caz si din aceasta cauza nu ma pot hotari! Un sfat bun va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| drifter_5260 a răspuns:

Clar, insulina! Medicamentele orale pentru diabet distrug ficat, stomac, nu poti controla glicemia si de aici apar complicatiile: retinopatia diabetica ( duce la orbire ), gangrena la picior ( poate duce la o amputatie ). Atat timp cat folosesti insulina, cand glicemia creste, o poti scadea cu o anumita doza de insulina. Nu iti face probleme, nu e grav cu insulina. Este absolut nedureroasa, este gratuita ( de altfel ca tot tratamentul pentru diabet ). Sfatul meu: fa insulina! Sunt student la medicina, si in prezent sunt in stagiu pe sectia diabetologie. Consecintele sunt catastrofale daca glicemia nu este tinuta sub control. Pentru mai multe detalii, nu ezita sa intrebi.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pentru inceput ar merita sa incerci cu antidiabetice orale. Ar trebui sa o faci sub supraveghere medicala si daca nu ti se regleaza glicemia, de-abia atunci vei trece pe insulina.

| Eva a răspuns:

Depinde ce varsta ai. Presupun ca esti adult, altfel erai pe insulina din momentul diagnosticului...
Sunt avantaje si dezavantaje in ambele optiuni... administrarea insulinei este mai traumatizanta si mai riscanta, dar are efect mai vizibil decat tratamentul cu pastile. Medicamentele antidiabetice pot sa nu faca fata daca ai variatii mari ale glicemiei, regimul trebuie sa fie mai strict, dar e mai comod. Oricum, trebuie sa te hotarasti asupra unui medic diabetolog care iti inspira incredere si sa asculti sfatul lui, sa faci toate analizele si testele necesare si sa accepti ceea ce iti va propune. Multa sanatate!

| kleorys a răspuns:

Ca si un sfat ti as recomanda sa masori 1 saptamana. macar de 2 ori pe zi glicemia si dupa aceea cu datele scrise ar trebui sa mergi la un doctor. Dar dupa parerea mea eu as incerca medicamentele prima data!

| JomelaMaya a răspuns:

Eu cred ca insulia ar fi foarte bunathumbs up

| Afinutza a răspuns:

Hellow...chiar najpa
dar cel mai bine ar fi sa vb cu medicii pentru ca ei stiu cel mai bine si te pot ajuta...hey si eu am avuth un coleg care facea tratamentul cu insulina si acum se simte bine
altceva nu stiu ce sa zicbig grin
si sper sa te faci binesadhappy

| Vladutz89 a răspuns:

Si tatal meu are diabet tip II si medicii i-au recomandat insulina deoarece nu este asa obligat regimul alimentar. Poate manca orice iar daca el crede ca a exagerat cu pastele sau zaharul sau alimenteale astea care nu sunt indicate diabeticilor isi mareste doza de insulina cu o unitate sau doua si asa duce si el o viata normala fara regimuri si restrictii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Siofor. E recomandat pentru persoanele care au Diabet tip II( care nu fac insulina), diabeticilor obezi. Are efect hipocalcemic(scade glicemia). Il poti lua cu Sulfoniluree. Medicul te poate sfatui mai bine. Eu ti-am scris ce consuma o persoana cu diabet tip II (si obeza).