| TatarOvidiuIonut a întrebat:

Am fost ieri la bunici si am mutat ceva caramida de la o casa veche.Si cand am aruncat o bucata mi-a intrat in ochi.M-am spalat repede pe ochi cu apa.Si nu stiu daca a iesit pentru ca m-am uitat in ocghinda si nu am vazut nimic, dar tot ma jeneaza cand clipesc.E posibil sa ma fi sgariat si acu ma doare locul? Daca m-am zgariat ff usor se vindeca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| PaulCCraciun a răspuns:

Daca te-ai fi zgaraiat puteai atinge un vas de sange si s-ar fi inrosit ochiul. daca inca simti ca te jeneaza, poti face un ceai de musetel, iei niste vata, te pui pe un fotoliu sau canapea si stai pe o parte, de preferat ar fi sa stai cu interiorul ochiului(coltul dinspre nas) cu pricina spre pat ( adica daca te doare ochiul drept stai pe partea stanga si vice-versa), si sa inmoi vata in ceaiul de musetel ( caldut, nu fierbinte si nici rece) si sa picuri pe ochi in acelasi timp sa clipesti foarte des, si daca a mai ramas ceva in ochi, acesta se va duce spre interiorul ochiului ( adica acolo unde se formeaza acei "puchini" de care probabil ai auzit), iesind in cele din urma.

| lexus10 a răspuns:

Se vindeca stai linistit, sigur te-ai zgariat.