| plangacioasa a întrebat:

Am fost ieri la ginecolog, asta ar fi trebuit sa merg de mult. Mia dat 3 dg. (anexita cronica, cervicita cronica si condilomatoza). daca stie cineva... daca pot scapa de astea...am tratament dar imi este frica.(multumesc)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De anexita si de cervicita vei scapa daca urmezi tratamentul cu strictete si daca te duci la ginecolog macar la fiecare 6 luni.
Condilomatoza se datoreaza infectiei cu HPV (human papilloma virus), virus pe care l-ai luat pe cale sexuala si de care ai sanse mici sa scapi.
Vei lua tratament de intarire a imunitatii, dar oricum trebuie sa iti faci un examen numit fenotipare pentru HPV. Vei afla astfel cat de mare este riscul tau de a face cancer de col uterin. Oricum, ai un risc crescut datorita acestei infectii, dar sunt tulpini mai cencerigene si tulpini mai putin cancerigene. Toata viata de acum, va trebui sa faci cate un test Papanicolau la 6 luni si, din cand in cand, cate o colposcopie, ca sa depistezi leziunile precanceroase, astfel incat sa eviti cancerul.
Ce este foarte important, este ca trebuie de-acum inainte trebuie neaparat sa folosesti prezervativul in TOATE contactele sexuale. Daca nu ai copii si vrei, vei face inseminare artificiala. Altfel, iti vei infecta partenerii cu HPV.

| fabiola a răspuns:

Urmeaza tratamentul si fereste-te de raceala(evita sa te speli cu apa rece si sa umbli atunci cand e rece cu picioarele goale) De o boala cronica nu se poate scapa dar poti sa o tii sub control.Multa sanatate!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Mai fata, de ce te zbengui fara prezervativ?! Ti s-a urat cu binele?! Mai sunt inca multe altele, si mai nasoale decat ce ai deja! Nu mai risca aiurea! PREZERVATIV ==>>> MEREU!

| elisa_2627 a răspuns:

Nu fi speriata, astea sunt boli obisnuite la femei, dar totusi sa urmezi tratamentul dat de medic si sa ai mare grija de acum incolo sa te feresti de frig. Poti face bai de sezut cu ceai de galbenele este foarte bun in afectiuni ginecologice si nu numai.

| Linda a răspuns:

Pentru condilomatoza tratament f bun poate da dermato-venerologul. Probabil si ce a spus ginecologul e ok. Sa iei cat mai repede. Si vezi daca mai ai sex neprotejat, ii vei avea pe acei oameni pe constiinta.

| plangacioasa explică:

Hmm...sunt casatorita...si nu de la sex am luat... oricum mersi pentru raspuns

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toata lumea vb de cervicita ca de babau, una din 3 femei este depistata cu asa ceva aceasta afectiune nu se cauterizeaza de retinut, si eu am asa ceva am prietene care sau vindecat de asa ceva trebuie sa ai grija mie mi sau dat ovule care sunt ff bune cerviron le poti lua si tu de la faramcie, anexita sa bagi picioarele in apa calda cu sare sa faci bai fierbintzii si sa faci injectzi antibiotic penicilina de regula iar pentru cealalta boala se poate transmite si de la un wc si o mana murdara inclusiv contact sexual neprotejat iar pe sot nu il vei infecta pentru ca la barbati nu se manifesta si in decurs de 1 luan dispare chiar dac este purtator, ia aceste ovule, testul papanicolau trebuie facut odata pe an sau al 6 luni depinde ce zice doctorul rezultatul lui trebuie sa iasa 2 ca sa fie ok. multa sanatate