| madonica a întrebat:

Am fost internata cu fetita mea in varsta de 2 ani si cat am stat in spital am cumparat toate medicamentele necesare ei.Nu imi pot gasi nici o eplicatie si nici nu le am intrebat pe asistente cauza acestei probleme. Daca ma poate lamuri si pe mine cineva care ar fi cauza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Datorita modului defectuos in care este administrata o ramura atat de putin importanta cum e medicina, spitalele primesc bani in functie de cate zile e internat pacientul si nu ce tratament are nevoie. Astfel toti banii primiti de spital se duc pe intretinerea cladirii, intretinerea aparatelor, salariul personalului si ce mai ramane merge la medicamente. Cum totul este scump, se cumpara doar medicamentele de baza, si putin din celalalte.
Din cauza crizei de medicamente, personalul medical trebuie sa aiba grija cum le administreaza, si astfel, de obicei, se practica regula "asta isi permite, asa ca cumpara tot". Din pacate e o regula utila in situatia financiara din acest moment.
Traiasca ministrul sanatatii si restul ministerului... ca restul...

5 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nimic nu mai este gratuit, nu mai sunt medicamente, consumabile, totul se plateste...

Laur
| Laur a răspuns:

Cand nu exista in farmacia spitalului trebuie sa la cumpere pacientul. Acum cu criza asta sunt medici care isi cumpara recipiente pentru recoltat analize la pacienti, din salarul ala mare pe care-l au...

| pisi dy a răspuns:

Din cauza ca banii se primesc conform unei estimari a necesarului in functie de cheltuielile de anul trecut, dupa care daca se mai primeste ceva la rectificarea de buget bine, daca nu, pacientul cumpara la greu. In spitale au ajuns doctorii sa-si cumpere manusi din banii lor, seringi si recoltoare de analize. E minunat la noi in spitale si reforma e triumfatoare...se restrang cheltuielile, se preintampina risipa pe sanatatea romanului care nu se trateaza la Viena.

| gabimaris a răspuns:

Este tare trist ce se intampla in sistemul sanitar la noi (si nu numai) si este cu atat mai tragic atunci cand nu dispui de mijloace materiale ca sa poti cumpara toate medicamentele prescrise de medici, este trist ca nici macar copiii nu beneficiaza de asistenta medicala gratuita si de tratamente gratuite, statul nu da nimic pacientilor lui, sunt multi care cotizeaza ani de zile la cas cass etc si nu beneficiaza de nimic! Este trist!

Janina
| Janina a răspuns:

Da si sora mea a fost internata ieri si a trebui sa cumpar de la seringi la fiolele cu calmante care trebuiau sa ii fie administrate straight face