anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am fost la dermatolog si mi-a dat Fungolon si Lomexin unguent pentru pitiriazisul versicolor dar asistenta medicului de familie mi-a recomandat Canesten. As dori sa stiu care este mai eficient?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
O asistentă medicală nu are drept să pună diagnostic prezumtiv ori diferențial dar să aplice un tratament sau să recomande din propria inițiativă unui pacient/ă un tratament. Această datorie de control medical și tratament îi revine absolut și indiscutabil medicului curant.
Important: Toate tratamentele medicamentoase sunt recomandate în mod speciale cele interne: tablete, capsule, pansamente interne (pansament gastric), injectabile.
Medicamentele care se aplică doar la nivelul pielii, au efect numai local, recidiva find foarte frecventă.
Tratamentele intravenoase au o cota de 90-95% să ajungă la locul bolnav pentru refacere, tratamentele intramusculare au o cotă de 75-80% putere de vindecare, tratamentele administrate pe cale orală au o cotă de 45-50% de a ajunge acolo unde au de reparat o afecțiune, cât de tratamentele locale (creme, unguente, pansamente) doar 10-15%.
Sănătate!
Pa.

1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Indiscutabil asocierea de coprimate si unguent recomandata de medic.