E putin probabil sa-ti treaca in doar doua saptamani de tratament, mai ales ca doar septovag si nidoflor reprezinta un tratament sumar. Ar fi mult mai bine sa te vada ginecologul pentru un tratament complet. Nu uita de masurile de igiena in astfel de situatii: chilotii si prosoapele se folosesc o singura data si se fierb (sau se spala in masina la minim 90 de grade) dupa fiecare utilizare.
Buna sa stii ca nu e de gluma cu asa ceva, te va afecta pe viitor, aveti grija, si sa stii ca nidoflorul este cel mai bun, are si antibiotic si trece foarte repede.Bafta.Candidoza (Candida Albicans)
Introducere:Cu toate ca poate apare si fara legatura cu activitatea sexuala, voi vorbi despre infectia cu Candida Albicans fiindca afecteaza sfera genitala si creeaza numeroase neplaceri.Cauze:Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare. Exista o flora prezenta permanent in tubul digestiv, in vagin, pe piele, fara a cauza vreo problema. Aceasta flora este formata din microorganisme cu rol de protectie (Lactobacilus) cat si din microorganisme potential patogene (Candida Albicans, Gardnerella Vaginalis). Cele cu rol de protectie mentin o aciditate vaginala in asa fel incat bacteriile potential patogene sa nu se poata dezvolta. Daca organismul este sanatos, prezenta bacteriilor posibil patogene este tinuta sub control. In anumite conditii echilibrul din organism este rupt, bacteriilor posibil patogene multiplicandu-se excesiv si provocand infectii. De aceea trebuie facuta distictie intre prezenta Candidei care este normala si Candida in exces ceea ce inseamna stare patogena - Candidoza.Transmitereot fi mai multe cauze de rupere a echilibrului natural al florei vaginale :
antibioticele - luate in tratamente de lunga durata, care pot duce la dezechilibrul florei intestinale
transformari hormonale - datorate pilulelor contraceptive, menstruatiei sau sarcinii
diabetul netratat
o toaleta vaginala inadecvata - sapunuri dure, spalarea si stergerea zonei genitale din spate spre in fata, ceea ce aduce o parte dintre microbii din zona anala in zona vaginala, dusuri intravaginale dese, folosirea deodorantelor in zona vulvara
lenjerie intima din materiale sintetice, haine stramte
folosirea detergentilor duri pentru spalarea sau inalbirea lenjeriei
Cu toate ca aparitia infectiei cu Candida Albicans nu este direct legata de actul sexual, declansarea ei se poate face si pe cale sexuala - sperma ejaculata in vagin a fost pusa pe lista factorilor favorizanti - sperma poate influenta aciditatea naturala a vaginului si de aici aparitia dezechilibrului care duce la infectie.
Manifestari:La femei, in cazul in care apar, simptomele candidozei pot fi, in aproximativ 90 % din cazuri, scurgeri mai albe decat cele obisnuite, vascoase (cremoase), cu aspect branzos, urat mirositoare, mancarimi vulvare foarte intense, inrosirea si iritarea vulvei care apare umflata si de culoare rosu-aprins, senzatie de arsura la urinare. Fiindca pielea si mucoasa afectata de candidoza devin uscate apar dureri in timpul actului sexual (dispareunia). Iritatia zonei vulvare se poate intinde spre zona anala si apoi poate urca pe pliul fesier (zona dintre fese) sau, invers, din zona anala sa se intinda catre zona vulvara afectand labile mari, apoi labile mici si apoi se poate raspndi intravaginal.Chiar daca in cazul candidozei nu exista complicatii serioase, recidivele frecvente afecteaza serios armonia vietii sexuale. In cazul recidivelor dese trebuie luata in considerare si investigata o posibila problema a sistemului imunitar al organismului. Diagnosticul candidozei se pune pe baza examenului clinic si punerea in evidenta a filamentelor ciupercilor prin examinarea la microscop a secretiilor vaginale sau prin culturi.Tratamentul candidozei este cat se poate de simplu. La femei, intern, prin introducerea in vagin de ovule antifungice (impotriva ciupercilor) si extern, prin aplicarea unei creme antifungice la nivelul vulvei, in general timp de doua saptamani. Desi criza este usor de tratat, candidoza poate recidiva frecvent, datorita reinfectarii prin contact sexual cu partenerul infectat sau prin persistenta cauzelor ce au generat ruperea echilibrului si dezvoltarea excesiva a ciupercii Candida Albicans. De aceea este de foarte mare importanta gasirea exacta a cauzei si eliminarea ei. Si pentru o mai buna intelegere a acestui aspect iti voi da un exemplu. Trebuie sa stii foarte bine care este cauza si asta o poti afla numai impreuna cu medicul care trateaza. Degeaba urmezi tratamente cu ovule sau tablete daca nu indepartezi cauza care a dus ruperea echilibrului in flora vaginala. Nu trebuie "sa scapi de candida" (exista la toti oamenii dar numai unii au probleme) ci trebuie sa scapi de cauza care duce la aparitia infectiei. De exemplu daca acest dezechilibru vaginal este cauzat de un diabet, nu vei scapa de probleme pana cand nu vei scapa de diabet... ovulele folosite ca tratament nu pot decat sa actioneze temporar asupra echilibrului florei vaginale. Imediat dupa intreruperea folosirii ovulelor problema va reapare fiindca diabetul este in continuare cauza netratata. Am folosit diabetul numai ca exemplu, nsa pot fi si alte cauze, dupa cum ai vazut.Si, bineinteles, folosirea prezervativului pentru protectie in timpul actului sexual.
Daca zice sa continui tratamentul pe durata aia, atunci asa trebuie sa faci. Astfel risti mult. Nu numai ca nu o sa elimini agentul patogen, dar el devine rezistent la antibiotic, si tratamentele viitoare pe care le vei lua vor fi ineficiente, sau va trebui sa iei medicamente mai tari.
Bună.
Mergi la consult medical de specialitate (ginecologie) pentru recoltare de secreţie şi instituirea unui tratament corect, nu după ureche aşa cum ai făcut tu.
Constat din povestea ta că nu ştii ce înseamnă candidoza dar tu ştii totuşi că asta ai! Cum vine asta? Te autodiagnostichezi din senin, interesant!
Candidoza este o ciupercă care nu scapi de ea niciodată, doar ameliorezi simptomele, igienă riguroasă, tratarea partenerului, lenjeria de corp obligatoriu din bumbac 100%, schimbat zilnic, vasul de toaletă dezinfectat, spălatul pe mâini.
Una dintre ele: http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=137, nu eşti cunoscătoare în domeniu.
Pa, pa.