| plangacioasa a întrebat:

Am fost la ginecolo si mi-a spus sa iau ovule cervugid... dupa ce le iau la interval de 20-30 de minute .ma simt rau ameteli... e normal? multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu am auzit pana acum de reactii sistemice la adminstrarea intravaginala de ovule. singurul lucru la care ma gandesc este ca s-ar putea sa faci o reactie alergica la ceva din compozitia ovulelor. Ar fi bine sa mergi sau sa suni maine la ginecolog, poate iti schimba tratamentul.

tundenana
| tundenana a răspuns:

Hai sa clarificam ceva... ce inseamna "le iau" ca nu ai precizat... le inghiti sa le pui intravaginal... ca ovulele de obicei se introduc in vagin si se lasa acolo ca sa actioneze... sincer nu prea am auzit reactii de genu de aceea ma gandesc ca oare le-ai inghitit? dar sper ca nu e vb de asta... in fine daca in continuare te simti rau de la ele numai sta... urgent suna medicul si cere un alt tratament... poate esti alergica la unele componente... in orice caz nu trebuie lasat asa... multa sanatate

| machupicchu a răspuns:

In mod normal tratamentul nu poate fi intrerupt, de aceea ar trebui sa discuti cu medicul urgent, deoarece daca este o intoleranta(alergie)la unul din componente (antibiotice, antifungice...+ antiinflamator) este rau. Daca ai una din afectiunile din cauza careia este contraindicat tratamentul cu cervugid ovule, iar nu este bine... deci urgent medicul.si cred ca si tu stiai raspunsul dar asa santem... ne speriem si bine facem... frica ne mobilizeaza. spre medic.

| Beatrice_6624 a răspuns:

Nu cred sa ai ameteli de la cervugid, pentru ca el are efect doar local, pentru a ti vindeca rana de pe colul uterin eu asa stiu si nu cred ca ai ameteli de la el cu siguranta.

| Irina a răspuns:

Am luat si eu dar nu am avut ameteli. citeste pe prospect contraindicatiile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu fac tratament cu cervugid dar nu am avut ameteli, doar local am simtit o mancarime si usturime, cred ca asa isi face efectul, dar in rest ma simt bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! eu am luat cervugit 3 cuti cu pauza intre ale de 7 zile pentru rana pe col dar nu am simtit apsolut nimic atat ca dupa tratament, pap mi-a iesit bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Interval de 20-30 de minute? se ia o unu pe zi de preferat seara inainte de culcare un ovul pe zi. incearca asa.