| Danieladaniela22016 a întrebat:

Am fost la ginecolog si am tricomonas vaginalis. De cand am inceput sa iau ovule cervugid am avut 2-3 zile dureri in pelvis, au disparut si acum am o durere in partea dreapta ascutita: daca stranut, casc, trag aer in piept foarte tare, stau pe partea stanga, ma doare. Am fost sa-mi fac si niste analize, ginecologul a spus ca nu tine de el, ma gandesc totusi sa nu am vreo reactie adversa. mai am 2 zile si le termin oricum.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tricomonas vaginalis este o boala cu transmitere vaginala care se ia numai prin contact sexual cu o persoana bolnava.

Exista tratament pe care ti-l prescrie emdicul ginecolog si tie si partnerului de sex, fiind obligatoriu tratamentul facut concomitent de ambii partneri de sex, si fara sex deloc pe toata perioada tratamentului, ca sa nu va reinfectati.

In ce privete stranutul, cascatul si durerile de oase, sunt de la o posibila gripa/raceala.

inca un sfat vital petru toata viata ta de acum inainte: NU mai fa sex fara prezervativ, ca dumnezeu stie cate boli mai are barbatul ala, pe care ti le-a dat si asa afli peste luni bune ca ai probabil si altele mai grave (posibil hepatita B sau C, HIV, (SIDA), HPV, clamydia samd).

| annonimaaaa555 a răspuns:

In partea dreapta unde aproximativ? Nu ai ovare polichistice cumva?

| DrMihailoviciS a răspuns:

Tricomonas vaginalis – sună ca numele de familie,, a lui'' Denise Rifai, dar realitatea e mult mai puțin glamour.

Ginecologul zice că nu ține de el? Clasic. Probabil e genul de doctor care dacă nu vede un ovul la microscop, își pierde complet interesul. Hai să facem noi ce nu face el – să ne gândim logic. Cervugid poate da iritații locale și dureri pelvine, dar ce descrii tu sună mai mult a ceva musculo-scheletal (o contractură de la poziții incomode), digestiv (gazele se cred revoluționari CG și îți atacă peretele abdominal) sau, dacă ești foarte ghinionistă, ceva de genul apendicitei. Dacă ai și febră sau durerea se agravează, ar fi bine să te verifice un medic, nu un forum de oameni care cred că Google e echivalentul facultății de medicină.

Momentan, termină tratamentul și urmărește simptomele. Dacă durerea dispare, felicitări, ai câștigat la loteria inflamațiilor. Dacă persistă, e cazul să investighezi mai departe. Și nu, nu pe TikTok, unde cineva îți va recomanda să bei ceai de pătrunjel și să dansezi sub lună plină.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| Danieladaniela22016 explică:

Nu. N-ai inteles. am o durere in partea dreapta. Am zis ca am fost la gineco, am luat tratament medicamentos si eu si prietenul meu. Poate sa raspunda cineva care stie despre ovulele cervugid sau daca a avut reactii adverse

| Danieladaniela22016 explică (pentru Danieladaniela22016):

Este un partener stabil de aprape 5 ani. bacteria am luat-o din cauza ca flora bacteriana este sensibila si nu am lactobacili. nu vezi ca vorbesti aiurea fara ca macar sa stii nimic. nu ti mai da cu parerea pe nimic, mai si jignesti.