| XutZu1997 a întrebat:

Am fost la mare si am stat foarte mult in apa, iar acum ma doare urechea, e din cauza apei de la mare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ღ♥•º°mariposa°º•♥ღ a răspuns:

Buna! Da, este din cauza faptului ca ai stat mult in apa si ti-a intrat in ureche.Nu iti face griji ca si mie mi se intampla, insa peste 2 zile imi trece de la sine, oricum bine ar fi ca sa nu mai mergi cateva zile sau daca mergi nu mai intra cu capul in apa. sper ca te ajuta.pa-pa

11 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Cel mai probabil ai otita. Trebuie sa mergi la medic la un consult. Iti va prescrie niste picaturi si posibil si un antibiotic. Succes!

| missbee a răspuns:

NU aştepta să îţi treacă de la sine. Mergi urgent la un consult ORL, cel mai probabil ai făcut otită. Şi nu e de joacă. Tatăl meu a făcut tot de la apa de mare, iar în momentul de faţă nu îşi mai permite să intre în apă pentru că revine. E genul de boală care se tratează relativ greu, şi recidivează.
Dacă ai dureri constante, auzi mai greu sau dacă simţi mereu o presiune în ureche, e destul de probabil să ai otită. Se întâmplă să auzi pocnete, ţiuituri... în cazuri speciale apar geţuri, vărsături, stări de ameţeală, insomnii şi probleme cu echilibrul.
Dacă o laşi să treacă de la sine, durerea poate să devină insuportabilă. Nu vreau să te sperii, dar cel mai indicat este să faci un control. Urgent.

| ღ♥•º°mariposa°º•♥ღ a răspuns:

Multumesc pentru aprecire. kiss Cum te mai simti? Ti-a trecut?batting eyelashes

| Stefania a răspuns:

Ai primit curenthappy, se mai intamplahappy

| sensesDelight a răspuns:

Da, am pățit și eu așa, stai calmă trece peste 1-2 zile. Ți-a intrat destul de multă apă în ureche, mai ales dacă ai experimentat scufundări și te-ai aventurat în valuri așa cum fac și eu de altfel.
Evită 1-2 zile să te bălăcești prea mult, pentru a nu-ți înfunda urechea și mai tare. Poți intra în apă să te plimbi puțin, dacă vrei poți să înoți, dar cu atenție să nu intre prea multă apă în ureche.
De asemenea, la farmacie sunt soluțiile acelea pentru desfundat urechi. Cumpără-ți una pentru a grăbi mai repede vindecarea. Îți va recomanda farmacista pe cea mai bună.
Apoi, distrează-te în continuare!

| Loredana_4793 a răspuns:

Eu cand eram mai mica ma urcam in spatele lui tata si saream pana intr-o si cand am cazut pe o parte si mi-am fisurat timpanul.Imi curgea urechea foarte tare si ma durea.
Daca nu te-ai lovit e posibil sa iti fi intrat apa dar nu cred ca e ceva gravwinking. Mai asteapta vreo saptamana sa vezi daca te doare din ce in ce mai tare, daca nu du-te la doctor. Mie mi-a dat niste picaturi si inca ceva nu mai stiu exact ce, dar nu a fost ceva complicatwinking.winking

| Iuliaana a răspuns:

Da

| Evaa a răspuns:

Dap, ti a intrat apa. mai bine te duci la un control orl
bafta:X

funda:*?

| gabylovee13 a răspuns:

Am fost si eu mi sa ntamplat. da

| sebweb a răspuns:

Probabil ai fatut otita. mai bine intrebi medicul de familie ce ar trebui sa iei ca sa iti treaca(si eu am avut tot din cauza apei dar am luat ceva picaturi si mi-a trecut).

| RawrXd a răspuns:

Posibil.Nu e bine sa te joci cu apa. O intrebare: ai stat si la piscina? Daca da, du-te repede la un O.R.L-ist:d.