| MadaMădalinamada567 a întrebat:

Am fost la medic pentru ca aveam niste dureri de ovare şi medicul a zis sa imi pun ovule vaginale ca tratament dar îmi e frica să le introduc.Şi am niste întrebări.1 Cum trebuie sa le introduc.2Va fi dureros?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Seara, chiar inainte de culcare se introduc ovulele vaginale, ca sa nu te mai ridici deloc din pat, ca se scurg afara si nu au cum sa-si mai faca efectul.
Deci: cand esti in pat la orizontala, iti introduci ovulul cu doua degete, cat mai adanc in vagin si sub nici o forma nu te mai ridici in fund si nici nu te mai dai jos din pat pana dimineata, ca pastilele sa isi faca efectul la interior si se elimina automat odata cu secretia ta vaginala, care curata
singura totul.
Pune un tampon pe chilot ca sa nu se murdareasca chilotul si patul, cu ce se elimina din vagin.
Nu are de ce sa fie deloc dureros cand pui un ovul in vagin!

Atentie: sub nici o forma nu se fac spalaturi vaginale, deoarece vaginul se curata singur si nici sex nu se face, pana nu se termina complet tratamnetul si se face din nou testul citologic.

| Cipi1212 a răspuns:

Probabil trebuie introduse în vagin.