| alexfotbalpoli a întrebat:

Am fost la o competite de kickbox acum doua saptamani iar dupa meci a inceput sa ma doara incheietura foarte tare. Am facut repaus o saptamana iar cand am fost din nou la antrenament iarasi ma durea. Ce as putea sa fac sa accelerez vindecarea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DavidoffUser a răspuns:

Ai suferit o intindere de ligamente sau o luxatie. Daca continui si nu-i dai repaus, vei afecta ligamentele permanent.De obicei, se recomanda intre 2-4 saptamani pentru ce ai. Sacul de box solicita incheietura foarte mult si e posibil sa-i daunezi mai rau, zici ca o protejezi, dai mai incet si mai moale, slabind-o si mai mult ceea ce duce la o recuperare mai lenta si indelungata.
Repaus macar 3 saptamani si dupa prima saptamana incearca diferite exercitii pentru intarirea articulatiei (cauta pe net, sunt destule exercitii). Cand vei putea flexa incheietura in toate directiile fara durere cu 500 de grame in mana, poti ridica greutati de 5 kg fara durere, crescand usor, atunci sa te intorci si la antrenamente, insa cu precautie.
Fa incalzire inainte de sacul de box, leaga-te corect si foloseste gheata dupa antrenament, lucruri mici care te salveaza de la o accidentare.
Sanatate!

2 răspunsuri:
| alexfotbalpoli explică:

Am folosit si fastumgel

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la ortoped, s-ar putea sa ai un chist sinovial la incheietura.