| AlexValentinn a întrebat:

Am fost la psihiatru pentru OCD si mi -a dat rispolept si sertralina. Am luat tratamentul o luna, dupa aia l-am intrerupt, l-am reluat si l-am intrerupt a 2 a oara acum si am o stare foarte proasta ca un fel de sevraj. Intrebarea mea este sa astept sa mai treaca timp ca o sa imi revin sau sa il reiau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Salut.Tratamentul pentru OCD se ia pe termen lung ca sa se vada efecte.Nu il iei o luna si apoi il intrerupi.IL iei minim un an findca OCD e o afectiune cronica psihica..deci fa tratamentul asa cum ti-a prescris doctorul si asteapta-te la rezultate dupa vreo 2 luni de tratament continuu, stiu ce zic, ca am si eu OCD.
Rispolept e foarte bun pentru OCD iar daca antidepresivul sertralina nu e bun si nu te vei simti bine cu tratamentul, sunt o gramada de antidepresive bune cu care il poti inlocui, pana vei gasi solutia potrivita pentru tine.Si inca ceva, tratamentul nu se intrerupe brusc, ci treptat la recomandarea medicului, daca il intrerupi brusc ai simptome de discointinuitate sau sevraj.El se scade in doza pana ajungi sa nu mai iei deloc in decursul a catorva saptamani.
Eu iti recomand sa stai minim 6-12 luni pe tratament si apoi sa vezi cum te simti, poate OCD mai cedeaza si te vei simti mai bine, tratamentul psihiatric nu este ca si cum ai lua antibiotice 1 saptamana si gata trece, el se face pe termen mai lung si primele efecte apar dupa vreo 1 luna in unele cazuri chiar 2.
Daca poti si iti permiti poti face si cateva sedinte de psihoterapie cu psihologul, te ajuta sa iti identifici problemele, sa le constientizezi si sa le gestionezi mai bine in folosul tau.
Succes si sanatate!

2 răspunsuri:
| Dana2103 a răspuns:

Nu dau sevraje. Doar benzodiazepinele.

| Bruno92 a răspuns:

Poate sindrom de discontinuitate nu sevraj desi se aseamana ca simptome. Incearca sa respecti tratamentul cu sfintenie