Pune-ti iaurt si stai cu el 20 de minute apoi te speli bine,sa nu dai cu sapun, gel de dus sau chestii gen si spala-te cu apa mai rece. Poti sa iti dai si cu ulei alimentar si aplici acelasi tratament, am inteles ca ar merge si cu otet dar nu sunt sigura de rezultat.cu iaurtul am incercat si eu si chiar merge :* funda?
Cu smantana sau iaurt simplu (fara fructe iaurtul!)
Si mie mi so intamplat asta odata
Fundaa♥♥?
Eu, când am avut mâncărimi, m-am spălat cu lapte, şi în jur de 30 de minute mi-a trecut! Precizez că mâncărimile erau groaznice. Şi nu uita că nu trebuie să te scarpini.
Myruna e o solutie cam ciudataa, care o stiu de la bunica mea, dar este foarte eficienta. Ia un iaurt si da.te cu el.
PS. sa fie rece :*
Sper sa meargaaa! :*
fundita; o3?
Pune cataplasme (adica fasii in straturi mai groase) de: iaurt/smantana/castraveti si un pic de ulei de masline, de preferat. Altfel, incearca cu o crema de galbenele, ia si o aspirina, pune miere pe locul de arsura. e cam complicat daca nu esti acasa. Sau ca sa mai reduci din durere, da cu apa rece, ca sa se calmeze muschiul si pielea aferenta.
Pai in primul rand trebuie sa racesti zona poti incerca asta cu iaurt rece, lapte sau smantana!
Daca ai la indemana un spirt sanitar, te dai cu el... vindeca pielea prajita, o calmeaza
Nu ai un iaurt pe acolo? adica cred ca te ajuta cat de cat pana mergi acasa.altceva ce sa te ajute nu stiu
Daca nu ai bani, poti incerca ceva foarte eficient. Daca este prin preajma vreun parc, incearca sa gasesti aloe vera.Rupi cateva bucatele si le storci sucul peste arsura si masezi un pic locul, daca ai un vas stoarce-l acolo si apoi da pe piele, asta ar trebui sa diminueze durerea si sa iti salveze pielea de iritatii.
In cazul arsuriilor de gradul 2, laptele si lactatele pot toxifica zona de aceea eu spun sa incerci 2-3 dusuri racoroase pe zi si pentru a se retragerepede poti aplica pe piele un strat subtire de crema de galbenele ...in cazul in care te cojesti este bine sa aplici o solutie din echinaceea pe stratul nou de piele, aceasta va hidrata zona!