Depinde de cat de mare este granulomul, ai doua variante de a scapa de granulom sau de chistul acela, ca aici probabil vorbim de un chist dentar din moment ce te-a trimis la chirurg, o data daca nu e mare granulomul se poate trata in cabinetul de medicina dentara cu calciu sau produse pe baza de calciu si iodoform cu spalaturi dese pe canale (unde a fost nervul) sau interventie chirugicala ce se numeste rezectie apicala (inlaturarea chistului dentar chirurgical ce merge cu salvarea dintelui) asta daca acel dinte merita salvat. Daca granulomul este mare, atunci dintele trebuie drenat in primul rand (deschise canalele unde exista nervul mort care a intrat in putrefactie), apoi pus sub tratament antibiotic si extras de cineva care stie ce face pentru ca nu ajunge exctractia ci trebuie locul chiuretat sa nu ramana puroi sau bucati din chist pentru ca se poate reface si se poate muta pe dintii din jur sau sa creeze alte complicatii. Nu are legatura cu medicatia pe care o iei, sunt anumite protocoale pe care medicii trebuie sa le respecte, nu orice medic stomatolog se baga la un caz de chirurgie, daca nu se simte sigur pe el mai bine asa sa trimita mai departe. Deci eu in locul tau as face asa, as face un film si as cere inca o parere de la un alt medic stomatolog si daca si acela spune acelasi lucru atunci trebuie mers la chirurgie. Sanatate!
Putea sa rezolve el nu stiu de ce ii este frica, cred ca cel mai bine este sa cauti alt dentist, poate salveaza si dintele cine stie dar nu prea sunt sanse in cazul asta.Se poate cu extractie rezolva dar incearca mai mult daca se poate doar este dintele tau.
Medicamentele conteaza sa.le stie pentru cand iti face anestezie. Daca te-a trimis la chirurg e pentru ca nu are competenta sa faca el, sau pentru ca pot aparea complicatii, pentru care din nou, nu are competenta. Du-te la chirurg si spune-i lui ce tratament urmezi, inainte sa iti lucreze.
Eu cred ca dentistul tau nu se baga din alt motiv. Multe afectiuni dentare (nu stiu daca a ta se numara sau nu printre ele) necesita atat extractia dintelui cat si a nervului. Daca nervul nu este extras, este posibil sa ramai cu dureri sau chiar cu o infectie. Infectie care iti poate bineinteles afecta restul dintilor.
Mai bine faci cum ti-a spus si te duci la un chirurg. Sau, daca nu ai incredere, mai du-te la un dentist, si nu ii spune de depresie. Cere numai parerea lui despre ce ar trebui facut in situatia ta. Ii spui numai daca se pune problema sa iti aplice vreun tratament. Eu nu cred ca dentistii pot extrage nervul.
Sper ca am fost de ajutor
Nervul este oricum mort cica.Multumesc de raspuns.
Atunci e posibil sa fie cum spune Raducons, sa nu aiba destula experienta, sa ii fie frica. Fa cum ti-am zis, mai du-te la un alt dentist, si daca nu la chirurg. Macar sa ii ceri parerea.
Consider extrem de important ca pacientul să răspundă corect tuturor întrebărilor medicului, și să spună de ce afecțiuni suferă, pentru ca acestea să nu apară nici în timpul tratamentului și nici după.
Solix, du-te la chirurg așa cum ți-a recomandat acel medic. Dar cu încredere în ambii medici.
Curaj și multă sănătate!
De la psihiatru.Nu am reactii adverse de la el.Te duci cu trimitere de la medicul de familie, te consulta si apoi iti da tratament, reteta cu care te duci la farmacie si iti da medicamente compensate. Apoi iti zice medicul sa revii la el peste o luna la control, daca nu esti in regula iti mai schimba ceva pe la tratament pana se gaseste medicamentul potrivit pentru tine cu care sa te simti bine.Nu e mare lucru deci, succes!
Solix întreabă: