In cazul muscaturilor de paianjen inclusiv vaduva neagra acetaminophen sau ibuprophen.
In ultimii ani acesti paianjeni au inceput sa fie din ce in ce mai intalniti in Dobrogea.
Plaga se spala cu apa si sapun in abundenta, iar cuburile de gheata impiedica formarea umflaturilor si infectiilor.
Muscatura vaduvei negre este intensa abia dupa opt ore, zona se inflameaza local si se inroseste, dureri de cap, ameteli, tulburari de vedere, febra spasme musculare, tulburari de ritm cardiac.
Cred ca e bine sa mergi la un medic sa vada despre ce e vorba. Harciog imi pare rau de acest ghinion al tau, daca era altfel de "vaduva" situatia se schimba radical.
Daca era vaduva neagra, nu mai apucai sa ne spui pe TPU! A fost vreun paienjenel speriat. Ar trebui sa te testezi pentru alergii la insecte.
Atunci fa ce vrei daca nici de Alina nu asculti, a scris bine ce a scris si nici multumesc nu spui... o mai si critici.
Alinna te cred si pe tine si stiam chestiile alea pe care ai binevoit sa mi le spui dar trebuiesa-ti spun ca m-a mai muscat odata cind eram copil una si tot nu m-am dus nicaieri si tot nu s-a lasat cu ameteli, dureri de cap, spasme sau alte urmari decit ca am stat cu dosul minii umflat citeva zile... Ce m-a mirat mai mult este ca stiam ca traiesc undeva in sud prin Dobrogea si nu pe coclaurile din nord.