anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am fost muscat de cainele unui prieten acum vreo 9 saptamani, cainele avea vroe 4 luni,avea toate vacinburile la zi, dar acum caine este bolnav destul de grav, nu stiu exact ce are e posibil sa fi trasmis rabie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Daca ciinele s-a imbolnavit intre timp, nu inseamna ca trebuie sa te ingrijorezi La turbare, perioada de incubatie (de la momentul in care microbul intra in organism pina la primele semne de boala) e de 4-6 saptamini, asa ca, acum, la 9 saptamini, e clar ca ai depasit perioada si ca nu ai luat microbul. Ca l-o fi luat ciinele intre timp, asta e altceva, dar tu nu ai nimic.

4 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Are toate vaccinurile eh? =))). misto asta

auzi, ca sfat pentru viitor: te musca un ANIMAL, iei carnetul acestuia de sanatate (daca are asa ceva) si te duci cu el la URGENTE. si la mine s-au incaierat cainii si m-am bagat sa ii despart (cainii mei, vaccinati, tot) si m-au muscat. si am luat carnetele lor si m-am dus la spitalul de boli infectioase si mi-au facut un tetanos. in gura cainilor exista bacterii pe care niciun vaccin nu le inlatura.

http://www.ziare.com/......ta-1231260

ps. daca are paroviroza ala care a mancat rahat despre vaccinarea cainelui nu iti este PRIETEN. si tu nu ai minte deloc. nu crezi in ce zic altii, chiar prieteni, ca uite unde ajungi.

| ionut199701 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Practic nu m-a muscat doar ma zgarait cu dinti cand ma jucam cu el...

| JohnnyBi a răspuns (pentru ionut199701):

Ti-a dat sangele? nu conteaza muscat/zgariat daca da

| ionut199701 a răspuns:

.din cate am inteles pare sa aiba parovioza