| Tofan_Victoria_1956 a întrebat:

Am fost mușcată de un caine cu 10 zile în urmă. Rana s-a închis dar a rămas o intaritura și umflatura pe sub piele care doare, ce pot face? am tot pus unguent dar nu cedează.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Trebuia sa mergi de urgenat la spital sa faci vaccin antitetanos si sa-ti curete rana, tocmai pentru a nu te infecta si a nu te imbolnavii.
Acum mergi urgent la medic, ca o boala grava nu se vindeca cu unguente!

| Tofan_Victoria_1956 explică (pentru Violleta2022):

Au trecut deja 12 zile, rana este perfect închisă, doar ca au rămas niște întărituri pe sub piele, care dor doar la atingere. Câinele nu este turbat, e cunoscut în cartier.

| Brizbriz a răspuns:

Nu inteleg DELOC intrebarea
te-a muscat un caine, implicit TREBUIE sa mergi IMEDIAT la medic sa iti faca vaccin anti-rabic
nu de alta, dar daca faci rabie atunci NU AI NICI O SANSA SA SCAPI, dar... mai ales, MAI ALES
MORI IN CHINURI... GROAZNICE

| 1234568807 a răspuns (pentru Brizbriz):

Rabia nu se i-a neaparat imediat, virusul poate avea incubatie chiar si 1 an, dar cel mai indicat e sa te duci devreme

| Brizbriz a răspuns (pentru 1234568807):

"acum 2 ore | 1234568807 a răspuns (pentru Brizbriz):
Rabia nu se i-a neaparat imediat, virusul poate avea incubatie chiar si 1 an, dar cel mai indicat e sa te duci devreme"

rabia se ia IMEDIAT... PUNCT
nu stii nimic de rabie
rabia NU ARE INCUBATIE
DAR
rabia NU se propaga prin sistemul circulator, ci prin sistemul nervos, deci, poate ajunge la creier si dupa 30 de ani, oricat ar fi de putin probabila ideea, totusi e posibila

insa nu stiu tu, dar eu AS PREFERA CU SPUME
CU ***ULTIMILE SPUME*** SA ***NU*** MOR IN CHINURI GROAZNICE, nici acum nici peste 30 de ani, iar asta pentru un vaccin anti-rabic prapadit si amarat

| 1234568807 a răspuns:

Ar trebuii sa te duci la medic, cainele putea fi infectat cu rabie

| Ka0ru a răspuns:

Mergi la medic! Câinii au guri foarte murdare și nu e de joacă cu mușcăturile de animale în general.

| C0NSTANTIN2021 a răspuns:

Cainele a patit ceva?

| Tofan_Victoria_1956 explică (pentru C0NSTANTIN2021):

Nu, nu este turbat, este un câine cunoscut, care e hrănit de locatarii din blocul lângă care m-a muscat.