| Elelena65 a întrebat:

Am fost pentru panarițiu la doi medici dermatologi, primul doctor îmi a dat antibiotic și niște soluții locale să dau la deget cu ele și nu am văzut nicio ameliorare. După o lună mi am făcut programare la alt medic dermatolog pentru ca nu se retrăgea roșeața de la deget plus că mi-a apărut și la degetul de la piciorul celalalt la fel, iar cel de al doilea doctor îmi a dat o cremă și mi-a spus că ar trebui să îmi cauterizare acolo dar să mai aștept să văd cum merge cu crema. Crema nu a dat niciun rezultat și nu știu ce să mai ma fac. Dacă ma duc iar la alt medic mi e ca dau iar banii degeaba și îmi spune același lucru. Ce pot să fac, deja mi s-a făcut roșu spre vânat la deget?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Incearca si la un medic Homeopat. Cu siguranta nu iti va spune acelasi lucru.
Cauta Cabinete de Homeopatie în contract CAS. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cumpăra ti exoderil de la farmacie, poarta pantofi din piele naturala nu adidasi in care picioarele transpira, poarta șosete din bumbac nu plastic, spala te des pe picioare si intre degete sa ai o igiena adecvata da cu sprei si pudra de picioare care impiedica transpiratia, nu iti taia unghiile de la picioare foarte scurt sa nu ai unghii incarnate,, ce varsta ai?

| Elelena65 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu sunt asigurată, de aceea nu pot să mă duc cu trimitere

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Elelena65):

Iti poti plati asigurarea la ANAF.
Nu e doar cosnultatia, sunt si medicamentele compensate, analizele. Plus interventiile, daca e nevoie.
Ai iesi mult mai ieftin asa.

| Elelena65 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am 26 de ani. Din păcate mi am taiat unghiile foarte mici și mi s au incarnat. Am observat că atunci când am purtat ghete am fost mai ok cu degetele dar când am trecut la adidasi și am început să port șosete micuțe de strang piciorul imediat a început durerea

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Elelena65):

Renunta o perioada la adidasi si unghiile nu ti le mai taia asa de mici, incearca sa te dai cu crema de galbenele pe degete sa le masezi sa intre in piele crema si asteapta sa iti creasca unghiile poarta ghetele in care te simti bine nu ai voie pantofi strîmti ciorapi mai mici ca te vor durea degetele, acum degetele trebuie sa se vindece, mergi la farmacie si intreaba le pe fete ce iti recomanda ele pentru unghii incarnate, si fa o programare la podolog el iti va da tratament adecvat, recuperarea va fi lungă cateva luni. Esti din Bucuresti? Mergi la medicul de familie cere trimitere la podologie si cauta pe google cabinete podolog suna si programeaza te cit mai repede.

Nu sunt din București. Inițial am vrut să merg la podolog, dar după mi-a spus o prietena ca ar fi mai bine să merg la dermatolog să mai cer o a doua părere, că la podolog doar mă învață cum să tai unghiile. Am un cabinet de podologie la mine în oraș, o să încerc și acolo

| Elelena65 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Doctora mi-a spus că pentru intervenție trebuie să ma duc în spital și pentru asta trebuie să fiu asigurată

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Elelena65):

Cred ca degeaba mergi la dermatolog tu nu ai boala de piele, podologul se ocupa cu ortopedia el te va consulta va vedea unghiile, doar la degetele mari ai unghiile incarnate? Si dupa ce te va consulta iti va da tratament, poate ai nevoie de o crema cu antibiotic si pastile, organismul tau nu raspunde la orice tip de tratament, iti trebuie un tratament țintit pe problema ta, mergi cit mai repede la medic nu amîna, am vazut ca nu esti asigurata, mergi la un cabinet cu plata nu te juca cu asa ceva ca poti ramane fara degete daca se infecteaza ajungi la amputatie, cere le parintilor 250 sau 300 lei si mergi urgent la podolog, multa sanatate

Da,am doar la degetele mari de la picior unghiile incarnate. O să mă duc

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Elelena65):

Pai ti-am scris mai sus cum te asiguri: iti cumperi pachetul de asigurare la ANAF.
https://www.economica.net/......17579.html

Ti-a spus in ce consta operatia?
De obicei unghiile incarnate sunt... eliminate.
Nu mai bine consulti si un Homeopat inainte?

| minrest a răspuns:

Mai, la panaritiu se face o mica operatie. Imi pare rau. Dermatologii ce sa faca, au dat si ei cu crema, asa e meseria lor. Dar cred ca e, sau o sa devina, caz de mica chirurgie.

| mudokins78 a răspuns:

Unde dracu ati invatat sa scrieti?