anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am fost racit si am avut dureri in gat din cauza racelii si am tuse. De ieri ma doare cand inghit mancare langa maru lui adam in dreapta ca si cum as avea ceva acolo. Eu am mai fumat ocazional rar si nu stiu daca ar putea fi cancer. Am 16 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AdeA1991 a răspuns:

Daca ai fost racit cel mai probabil ai amigdalele inflamate, dar daca problema persista, poate nu ar fi un lucru rau sa faci o vizita la medic

| DrMihailoviciS a răspuns:

Neata! Te invit la cafelutza...

Hai să lămurim ceva din start: cancer la 16 ani, mai ales dacă ai fumat ocazional, e cam ca șansa să câștigi la loto fără să joci. Potrivit Google, poți avea cancer și de la un fir de păr pe limbă...

Durerea pe care o simți lângă mărul lui Adam e cel mai probabil o iritație de la infecția din gât, poate o amigdală inflamată sau o mică leziune cauzată de tusea excesivă. Acolo e mult țesut sensibil, iar o răceală bună poate lăsa urme câteva zile.

Acum, să fim serioși: la 16 ani, corpul tău e destul de rezistent, dar dacă îți tot pui gânduri negre în cap, îți faci mai mult rău decât bine.
Bea lichide calde, evită să fumezi (chiar și „ocazional" – corpul tău îți mulțumește), și ia ceva antiinflamator sau pastile pentru gât dacă durerea persistă. Dacă trece mai mult de o săptămână și tot simți că ai „ceva acolo", mergi la un control să te asiguri că nu e vreo infecție mai serioasă.

Dar stai liniștit, nu ai cancer. Relax, respiră adânc, și ține-te departe de țigări.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| Kufu95 a răspuns:

Nu poate fi neapărat cancer, recent spui că ai fost răcit, poate nu ți-a trecut complet.

| MarianWLF a răspuns:

Nu are cum sa fie cancer, ia-ti de la farmacie calmotusin, e un sirop foarte bun.