| bombonika98 a întrebat:

Am gasit un pisoi mic, negru si dragut. e foarte mic, pare a avea cam o luna si o sptamana. Dar are viermisori si purici. O doamna a zis ca e prea mic, si nu necisita spalare, si nici medicamente speciale.Ati putea sa imi dati si mie niste sfturi, ca sa reusesc sa scap de purisi si de...viermisori?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| misskitty a răspuns:

Pentru purici baie si pe urma fiola dupa git. iar pentru viermisori obligatoriu pastiluta. te duci la un magazin sau cabinet veterinar.nu e scumpa pastiluta. ii dai 2-3 zile.altfel va muri(viermisorii sint de fapt limbrici si daca nu e tratat va muri.va inceta sa mai manince si ii vor perfora stomacul si intestinele). deci treaba e serioasa

| Mefisto23 a răspuns:

Merci la un pet shop si cere Ectogal spray sau praf si pastila pentru paraziti intenstinali pentru pisici. II spui ca e foarte mic si o sa iti spuna cat sa folosesti din fiecare. Daca nu ii administrezi pastila pentru paraziti interni va muri sad Nu ii dai 2-3 zile ci cat e indicat pe prospect - de obicei se da in functie de greutatea pisoiului si se repeta la 5-7 zile. Si pentru purici la fel : se da la coada, la gat, urechi, putin la incheieturi - cam pe unde nu se "spala" el si tot in functie de greutate - nr de pulverizari. praf.

| oana_8373 a răspuns:

Trebuie mers cu dansul la un medic veterinar. el stie cel mai bine. iii va da o pastiluta pentru viermi si iti va recomanda si ceva pentru purici.am impresia ca ii face si un vaccin. te va costa vreo 20-30 de lei. dar pentru cineva asa dragut merita efortul(iti va da si carnet de sanatate la pisoi:X)numai bine:*

| abydeea a răspuns:

Este prea mic pentru baie. cel mai bine la veterinar

| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Du-te cu el la veterninar! scumpu de el