| Comsa_Marius_1999 a întrebat:

Am Hiper tensiune arteriala si mereu o am 15 sau mai mare cea mai mare am avut-o 18 am 17 ani.Intrebarea mea este HTA poate fi si din cauza genetica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Qweerrrtttyyy a răspuns:

Du-te la doctor. Faci un simplu control.Mai mult de o ora nu dureaza, iti face un ecograf si o cardiograma... Posibil sa fie de la greutate, sau de la stres/nervi...Si eu am avut-o asa, am fost la control si a zis ca este din cauza stresului

| anonimg a răspuns:

Da, poate sa fie si genetica; la varsta ta nu poate fi altceva decat o cauza genetica.
Usturoiul scade tensiunea. Ceapa o creste.
Cauta sa nu te stresezi.

| Comsa_Marius_1999 explică (pentru Qweerrrtttyyy):

Am fost la spitalul județean slobozia la cardiologie si mi s-a spus sa ma duc la cardiologie pediatrica la mari chiuri

| CuriousStuff a răspuns:

Da, factorul genetic e cel mai important in HTA. Daca parintii au si ai si tu cel mai sigur asta e motivul. Du-te la medic, nu o lasa netratata ca poate sa dea in alte boli mult mai grave.
Multa sanatate.

| Comsa_Marius_1999 explică (pentru CuriousStuff):

Mulțumesc frumos tuturor pentru răspuns uri

| Comsa_Marius_1999 explică:

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri

| nugasescusernameliber a răspuns:

Si eu am avut probleme cu tensiunea de la 14 ani, am lasat-o tot in baza geneticii, avand multe cazuri in familie. Un medic mi-a spus ca "genetic sunt cartofii prajiti cu ceafa de porc sau chiar am mostenit eu?" Dupa ce mi-am schimbat alimentatia si m-am apucat de sport nu am mai avut probleme niciodata, au trecut mai bine de 10 ani de atunci.