| PussicatDolls a întrebat:

Am și eu o problema mai grava, zic eu.
De mai mult de 2 ani, din clasa a 9a transaminazele mele ies foarte mari. La 14 ani luam antidepresive, paroxetina și Xanax ( nu se administrau la sub 18 ani ) și mama mea a hotărât dintr-o gluma practic sa facem niște analize, iar transaminazele au ieșit 200, respectiv 110, limita fiind de 25-30.
De atunci și pana în prezent, nu scad deloc și doctorul mi-a pus diagnosticul de hepatita cronica, am regim strict și tratament și în ianuarie merg la București, Fundeni, la un gastroenterolog. La ecograf structura ficatului a fost granulara, 11 cm mărimea totala a ficatului.
Ce vreau eu sa întreb, am înțeles că sunt necesari peste 5 ani de consum de băuturi alcoolice ca sa poată fi o hepatita alcoolica. Recunosc ca la majorate sau petreceri am mai băut câte 2-3 pahare de șampanie și o singura data, în clasa a 10 a m-am îmbătat. Am urmărit o schema și ficatul e afectat de băuturi alcoolice și se ajunge la ciroza de cele mai multe ori dacă sunt consumate cel puțin 2 beri pe zi, ZILNIC sau tărie.
Deci, cât de periculoasa poate fi hepatita cronica dacă nu se descoperă o cauza?
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Parerea mea este ca din cauza acelor pastile ( antidepresive) ti-ai facut praf ficatul, iar acolo la orice mica influenta asupra lui ( bauturi alcoolice, mancare grasa) e un risc de ciroza, adica aproape de terminarea totala a ficatului.
Banuiesc ca esti tanar, deci, cu ajutor, ficatul poate sa isi revina treptat, dar fara sa il influentezi negativ.
Hepatita cronica este destul de perioculoasa deorece netratat si fara sa ti un regim se ajunge la ciroza, apoi la transplat de ficat ( care e foarte greu si costisitor, organeze se gasesc greu si ai o lista lunga de ani de asteptare si trebuie sa fi compatibil cu ficatul).
Ai mare grija de ficatul tau, protejeaza-l sa incerca sa il repari. Vezi ce iti spune medicul de la Bucuresti si ce tratament o sa iti dea si acolo, respecta strict dieta si fara sa abuzezi de alte lucruri nocive.
Multa sanatate si succes cu tratamentul si sa te faci bine cat mai curand.

2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ficatul ține mai bine la tărie, berea îl face un burete și ascită în abdomen (ciroză - cancer hepatic).
În situația ta NU ai voie strop de alcool, indiferent de sursă!
Dietă alimentară, tratament medicamentos, analize periodice, evaluare medicală ori de câte ori se impune.
Sănătate!
Pa, pa.

| magnificul a răspuns:

I-ti pot raspunde un singur lucru mergi la Fundeni sunt doctori superi buni.A doua parte stiu pe cineva care are fierea iritata, ficatul marit si stomacul dilatat, si nu a facut ciroza si bea de la 25 ani 5-6 beri pe zi si are 48 de ani in plus am vazut o emisiune in Franta pe un program 5 beri pe zi de scapa de infarct.I-ti doresc succes