Http://www.getfit.ro/......domen.html
Sau pe ORICE site de culturism, fitness, etc. Abdomenul este un muschi EXACT LA FEL ca ceilalti, este format din aceleasi celule, fix aceleasi celule => creste dupa aceleasi reguli.
Antrenament intens urmat de 48 de ore de odihna. Oricum abdomenul participa la mai multe grupe cand lucrezi.
P.S. : de ce faci doar abdomene? Te intereseaza doar partea de sus, nu te intereseaza un abdomen complet?
Pai fac 2 feluri de abdomene, cu genunchii ridicati, si cu picioarele in sus si cu capul in jos, pe masa aia in forma de triunghi daca stii... Si am 2 zile de sala, si deja se vad mici rezultate, adica am febra si deja s-au evidentiat, bine am mai facut si acasa vreo 2 saptamani, cate 300-400 pe zi, chiar si mai mult. Dar acasa nu le faceam corect, si nici nu aveam aparatele care sunt la sala. Si eu am de gand sa fac abdomen, odata la 2 zile, adica cum ar veni cu 24h pauza, dar nu sa ma fortez prea tare, adica vreo 400-500.
300-400 = prea multe repetari ca sa te ajute cu ceva, fa 3 exercitii a cate 4 serii de 20 de repetari fiecare si cu greutati ( cand poti mai multe, maresti greutatea ), pauze de 90-120 de secunde intre serii. Poti sa faci si la scripeti, e un exercitiu foarte bun pentru abdomen.
Daca esti incepator, uite aici unele idei:
http://steroizi.ro/......luna_1.php
Trebuie sa lucrezi tot corpul, ca sa se dezvolte armonios, si sa ai rabdare, nu te faci mare peste noapte :)
Pai eu fac 2 feluri de abdomene, pe acel aparat in forma de triunghi daca stii, si fac serii a cate 50, pot chiar 100 sau mai mult, dar nu ma fortez si cu genunchii ridicati. Plus acel exercitiu care nu l-am incercat pana acum, dar am de gand, in care iti pui coatele pe ceva si stai in aer si stai cu picioarele drepte si le ridici in sus fara sa atingi daca m-ai inteles. Si am de gand sa fac abdomen, odata la 2 zile, ca asa m-a sfatuit un prieten, adica 24h de odihna... Vreau ca in 3-4 luni sa fie rezultate, insemnand sa se vada patratelele bine si nu doar in lumina.
Abdomene cu greutati? Eu fac acele exercitii crunch si acelea cu genunchii la piept stand in aer.
Carmen133 întreabă: