Buna, ceiutul de tei este draga pentru calmare si somn, o infuzie cu efect sedativ este cea preparata din 20 g de flori de tei la un litru de apa fierbinte (sau 10 g de flori la un litru de apa in cazul copiilor). Pentru combaterea insomniei si a tulburarilor de somn (adormire dificila, somn intrerupt) se bea o cana din aceasta infuzie dupa masa de seara si una chiar inainte de culcare
Atentie! Nu bea mai mult de trei cani cu ceai pe zi si nu folosi infuzii prea concentrate! In doza prea mare, ceaiul din flori de tei poate avea efecte excitante asupra sistemului nervos, cauzand insomnie.app ceaiul de sunatoare este folosit ca antiinflamator pentru mucoasa bronsica, genitourinara si digestiva, antiulceros, antidiareic, coleretic si colagog, antihipertensiv si vasodilatator, antihemoragic, antihemoroidal, diuretic, sedativ si antidepresiv, analgezic. In aplicare locala pe piele sau mucoase actioneaza calmant, antipruriginos, trofic si protector in diferite leziuni
Ceaiul de sunatoare nu este eficient ca sedativ de unul singur, doar daca il combini cu un regim de viata diurna normal (trezit dimineata, efort fizic si intelectual suficient, lipsa de excitanti in execs - gen cola, cafea, TV, calculator).
Ceaiul de tei stiam ca are efect sedativ.Radacina de valeriana si conurile de hamei, prin continutul in valepotriati, ulei volatil si oleo-rezine au efect hipotensiv si sedativ al sistemului nervos central. Alcaloizii din pasiflora asigura tot o actiune sedativa si calmanta. Sunatoarea contine ulei volatil cu efect calmant si hipericina cu efect antidepresiv, asigurand o buna calitate a somnului si mentine un tonus ridicat peste zi.
Uleiul din florile de lavanda si maghiran este sedativ, relaxant, hipotensiv. Sulfina are un efect calmant, combate agitatia si tulburarile de somn. Datorita compozitiei sale complexe, ceaiul are o actiune sedativa, relaxanta si calmanta.
Datorita compozitiei sale complexe, ceaiul are o actiune antiinflamatoare, decongestiva, dezinfectanta, cicatrizanta.
cutie cu punga a 50 g
Ingrediente: sunatoare (Hyperici herba), roinita (Melissae herba), radacina de valeriana (Valerianae radix), conuri de hamei (Strobuli lupuli), sulfina (Meliloti herba), maghiran (Majoranae herba), flori de tei (Tiliae flos), pasiflora (Passiflorae herba), flori de lavanda (Lavandulae flos).
Recomandari: insomnii, nervozitate, migrene, stari depresive.
Contraindicatii: sarcina si alaptare, copii mici si sugari; persoane hipotensive.
Efecte secundare si interactiuni: la dozele recomandate nu se cunosc.
Mod de preparare: infuzie din 1 lingura amestec la o cana cu apa.
Mod de administrare: copii peste 14 ani si adulti: se bea o cana cu ceai la nevoie, seara, inainte de culcare.
Lipsa de somn pooate aparea pe langa stresul cumulat, si din cauza:
- alimentatiei necorespunzatoare daca se mananca seara dupa ora 20:00 mult
- daca te culci duap ora 22:00 in mod repetat dupa cateva saptamani, luni sau chiar ani se instaleaza insomnia
- lipsa de miscare (sport), sedentarism
Vezi emisiunile cu dr Virgiliu Stroescu:
- http://www.sanatatesiviata.ro/......-51-minute
Dar vezi si restul emisiunilor cu dansul: http://www.sanatatesiviata.ro/......u-stroescu
Pentru un stil de viata sanatos vezi: www.SanatateSiViata.ro