anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am inceput sa fac fire albe din ce in ce mai multe.Am doar 15 ani si nu sufar de nici-o boala din care sa albesc si nici nu am rude care au albit asa repede.Nu ma deranjeaza, dar pe saptamana ce trece imi apar si mai multe.Acum vreo 2 luni, dr.de familie s-a uitat ciudat la mine dupa ce am facut niste analize si nu mi-a spus nimic, ceea ce nu mi-a dat de gandit. Vreun remediu sau ceva sa-mi nevina negrul natural al parului la normal?sad funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DeliaMarius a răspuns:

Aici poti citi http://www.medicina-naturista.ro/......r-alb.html

5 răspunsuri:
| DeliaMarius a răspuns:

Albeste din cauza stresului, oboselii, lipsei mari de calciu.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cu stresul cum stai?
Nu este niciun remediu, decât vopsirea sa dar este mult prea devreme.
Și încă ceva, știai că organismul uman începe să îmbătrânească de la vârsta de 15 ani?
Nu trebuie să te speri, vei mai vedea în jurul tău tineri care au fire albe în păr.
Sănătate, este cel mai de preț lucru pentru un om.
Pa, pa.

| DeliaMarius a răspuns:

Sau daca vrei sa incerci tratamentele acestea: http://www.roportal.ro/articole/tratament-pentru-fire-albe-de-par-4445.htm

| MMihai a răspuns:

Am văzul multe colege de facultate care aveau multe fire albe întinarea vârstei de 30 de ani.
Cauzele pot fi multiple: durere- tatăl meu a albit la o operație-, stress, supărări, avitaminoze, lipsa unor microelemente, diverse afecțiuni.
Medicii de familie au devenit un fel de funcționari, care tot uită ce au învățat, trebuie să vorbești cu un medic de specialitate, și să vezi ce te sfătuiește acela.
Poți să mănânci (numai ) provizoriu, ceva calciu și un complex cu vitamine și micro-elemenți, și să te tunzi foarte scurt (ca să se facă mai des), dar trebuie cunoscută cauza reală, și trebuie făcute analize și stabilită cauza reală.

Vopsitul și oxigenatul distruge rădăcinile părului, (și se decolorează și cade, smocuri- smocuri, iar cu insule de păr lipsă, va fi foarte complicat să ai un partener sexual în intervalul 25-45 de ani. Nu tuturor femeilor care se vopsesc, le cade părul, dar multe așa pățesc, dar ascund asta.
În dorința de a scoate maximul de profit, vopselele pentru păr sunt din ce în ce mai periculoase. )

| MMihai a răspuns:

Articolul pe care ți l-a găsit Delia pe net este interesant dar remediile sunt de domeniul inabordabilului.
Știam spre " spălatul părului, cu frunze de nuc" , că ar fi bun.
De fapt, când vrei să curăți nuci verzi, te murdărești cu ceva negru pe mâini.
Deci din frunze de nuc, se face , nu am idee cum, ca o vopsea de păr mai puțin periculoasă, decât vopselele de păr sintetice.
Cum se procedează concret , spre a se obține acea vopsea, mai naturală, nu îți pot preciza.
Toate femeile de la țară fac sau făceau asta.
vezi și :
http://www.femeiastie.ro/......pentru-par
http://www.divahair.ro/......d_sanatos!
Frunzele de nuc, castan, urzica sau ceaiul negru. Pentru o culoare mai inchisa a parului poti folosi un decoct din frunzele de mai sus, la alegere, cu care sa-ti clatesti parul dupa ce l-ai spalat. La fel si in cazul ceaiului negru, la ultima clatire se poate folosi o infuzie din acesta.
Cojile de nuca ca si frunzele de nuc se folosesc pentru culori mai inchise. In doua cani de apa se pun cateva coji de nuca si doua plicuri de ceai verde la fiert. Amestecul se va fierbe timp de 20 de minute, se va raci si apoi strecura. Cu acesta se va clati parul proaspat spalat.
http://www.boli-medicina.com/......BM-COM.php
http://www.TPU.ro/sanatate/sunt-frunzele-de-nuc-bune-la-sanatate/
http://www.ziare.com/......uc-1099281
http://www.topbeauty.ro/......a-naturala
Pentru nuante mai inchise

Ca sa iti inchizi nuanta parului, foloseste un decoct din frunze de castan, nuc sau urzica. Parul proaspat spalat se clateste cu o solutie preparata din oricare dintre plantele mentionate. Pentru par inchis la culoare foarte bune sunt si cojile de nuca. Marunteste prin masina de tocat 2-3 cani de coji de nuca verde si amesteca-le cu o lingura de ulei, doua linguri de otet de mere si 50 ml de apa fierbinte. Lasa amestecul sa se raceasca si dupa aplica-l pe parul spalat si putin uscat cu ajutorul unei pensule late (asemanatoare cu cea de vopsit). Acopera-ti capul cu o casca de plastic, folie sau prosop si lasa sa actioneze in jur de 45 de min.

Ăștia vorbesc direct de coji de nucă verde alea despre care am scris eu că murdăresc mâinile cu negru
http://xgym.ro/tag/frunze-de-nuc/
Retete naturiste pentru ingrijirea parului, combaterea matretii si cheliei
NOI 27TH
Posted by Office in Stiri No comments
Reteta 1. ARDEI IUTE :
tinctura, in alcool 70°-90° din 200 g fructe uscate (ardei uscat) sau 300 g fructe verzi (ardei verde) aflate spre maturizarea fizio logica (inrosire). Ardeiul se taie foarte marunt sau se macina intr-o rasnita daca este bine uscat; se introduce Intr-o sticla de 500 ml inchisa la culoare si se toarna alcoolul care trebuie sa-l acopere cu aproximativ 5-6 cm peste nivelul lui; se astupa cu dop si se lasa la macerat zece zile ; zilnic sticla se agita pentru unifor mizarea concentratiei.

Variante de tratament:
a) Inainte de spalat se fac frectii energice la radacina parului pe intreaga suprafata a capului, mai ales in zonele unde a inceput caderea lui sau unde a cazut; dupa 15-30 de minute se spala capul cu apa calda si sapun tinand bine ochii inchisi; se clateste bine cu apa calda si se sterge cu un prosop curat;

b) se spala parul cu apa calda si sapun ; se sterge bine cu un prosop ; se aplica tinctura la radacina parului folosind un tampon cu vata si se maseaza; dupa 15-30 minute se spala capul cu apa calda tinand ochii inchisi. In ambele cazuri pielea capului se inroseste si se simte o caldura deosebita. Tratamentul se face de una-doua ori pe saptamana timp de mai multe luni. Combate caderea parului si stimuleaza cresterea lui.

Reteta 2. BRUSTUR :
a) decoct din 25 g radacina de brustur la un litru de apa sau 2-3 linguri radacina maruntita la o jumatate litru de apa ; se fierb 20-30 minu te la foc moale ; vasul se lasa acoperit 30 minute ; se strecoara ; se fac frectii pe pielea capului dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa calda si sapun ;

b) decoct din 3-4 linguri radacina de brustur pulbere, 3-4 linguri frunze de mesteacan maruntite si o lingura de otet la un litru de apa ; se fierb 20 minute ; se ia de pe foc si se lasa decoctul acoperit 30 minute pentru a se raci; se strecoara ; se fac frectii locale dupa ce in prealabil pielea capului a fost spalata cu apa calda si sapun. Previne caderea parului si ii stimuleaza cresterea. Combate seboreea si matreata.

Reteta 3. CEAPA :
a) macerat din 3 bulbi de ceapa In 500 ml de rom; se curata ceapa ; se taie in bucati mici; fragmentele obtinute se pun intr-o sticla de un litru; se toarna romul si se astupa cu un dop; se lasa 24-48 de ore ; st strecoara; cu extractul obtinut se tamponeaza radacina parului si se maseaza;

b) infuzie din 5 bulbi mai mari de ceapa se curata ; se taie In fragmente mici; se toarna peste fragmentele obtinute un litru de apa clocotita si se lasa acoperit vasu 30 de minute ; se strecoara ; se aplica cataplasme calde pe pielea capului timp de 30-40 de minute. Previne caderea parului.

Reteta 4. DRETE :
decoct din 100 g planta uscata sau 200 g planta proaspati la un litru de apa ; se fierbe 10-15 minute la un foc domol; se da la o parte de pe foc si se acopera vasul 20 de minute ; se strecoara ; se fac spalaturi pe cap sau si tamponeaza radacina parului. Procedeul se aplica In cosmetica populara pentn stimularea cresterii parului si oprirea caderii lui.

Reteta 5. IARBA MARE :
decoct, din 8 linguri radacina uscata si maruntita la un litru de apa ; se fierb 15-20 minute ; se acopera si se lasa 30 de minute la racit; se strecoara ; se spala parul o data pe saptamana. Impiedica caderea parului si stimuleaza cresterea lui.

Reteta 6. IENUPAR:
a) tinctura din 10 g globule uscate la 100 ml alcool concentrat (90°); glabulele se introduc intr-o sticla si se toarna alcoolul; se astupa si se lasa 10 zile la macerat, agitandu-se din cand In cand pentru unifor mizarea concentratiei; cu tinctura obtinuta se tamponeaza radacina parului pe Intreaga suprafata a capului;

b) macerat in 5 litri de apa rece, a 5 linguri glabule de ienupar, 5 linguri flori uscate si maruntite de coada soricelului, 5 linguri flori de rozmarin; se lasa timp de 24-48 de ore ; se strecoara; cu solutia obtinuta se frictioneaza usor radacina parului de pe cap. In ambele cazuri tratamentul In­tareste radacina parului si previne caderea lui.

Reteta 7. LEVANTICA :
tinctura din un pumn flori proaspete la un litru de alcool de 70° ; se lasa la temperatura camerei 14-15 zile ; din cand In cand sticla se agita pentru uniformizarea concentratiei; cu tinctura obtinuta se maseaza usor radacina firelor de par folosindu-se un tampon de vata.

Reteta 8. MAGHIRAN :
infuzie din 20 g frunze, flori si tulpini uscate peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa 40 de minute ; se strecoara ; se spala parul cu apa si sapun, apoi se freaca pielea capului cu solutia obtinuta. Revitalizeaza parul.

Reteta 9. MASLIN :
uleiul de maslin este folosit la frictionarea usoara a pielii capului timp de 10 zile. Procedeul se aplica seara. In timpul noptii capul se acopera cu o basma sau cu un fes. Efect bun contra caderii parului.

Reteta 10. MESTEACAN :
a) infuzie din 2-3 linguri de frunze uscate si maruntite peste care se toarna 500 ml apa clocotita; se lasa vasul acoperit 30-40 de minute ; se strecoara si se frictioneaza puternic pielea capului; dupa uscarea parului se aplica la radacina un periat de 5 minute, de doua ori pe zi;

b) seva mesteacanului este folosita la ungerea capului pentru cresterea parului. Efect tonifiant.

Reteta 11. MUTATOARE :
alifie pregatita din parti egale radacina rasa si untura proaspata; se amesteca bine ; se unge bine radacina parului pe Intreaga suprafata a capului. Combate chelia (alopecia, calvitia).

Reteta 12. NASTRUREL:
a) infuzie din un pumn planta proaspata taiata marunt peste care se toarna 500 ml apa clocotita; se lasa acoperita 40 de minute ; se strecoara si se toarna in apa de limpezit parul dupa spalare ;

b) suc proaspat, obtinut din planta ; se foloseste sub forma de frictiune In fiecare seara. In ambele cazuri se previne caderea parului.

Reteta 13. NUC :
infuzie din 50 g frunze maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 20-25 de minute ; se strecoara. Cu solutia obtinuta se uda bine parul, dupa ce in prealabil a fost spalat cu sapun si limpezit, intareste radacina firului de par, stimuleaza regenerarea lui si capata reflexe brune.

Reteta 14. PEDICUTA :
a) tinctura din doua linguri planta uscata si marun tita la 200 ml alcool alb; se introduc Intr-o sticla; se astupa cu dop si se lasa 10 zile la macerat, timp In care sticla se agita din cand In cand pentru unift mizarea concentratiei; cu solutia obtinuta se fac tamponari cu vata la radaci parului;

b) decoct din o mana de pedicuta verde sau uscata maruntita la un litru apa ; se fierb 15-20 de minute la foc moderat; se lasa sa se raceasca pana la cald si se spala capul de mai multe ori In cursul saptamanii. Stimuleaza cresterea parului.

Reteta 15. ROSTOPASCA :
decoct si alifie ; alifia se prepara din 6 g suc planta, sapun alb si unguent camforat; infuzie din 10 g planta uscata si marunt peste care se toarna un litru de apa clocotita; se acopera si se lasa 12 ore ; strecoara si se poate folosi. Tratamentul consta In tunderea parului. Se spala bi capul cu apa calda si sapun si se sterge cu un prosop; se pun timp de 6-8 mim comprese cu solutia obtinuta prin infuzie si apoi se aplica alifia dupa care frictioneaza bine. Combate chelia.

Reteta 16. ROZMARIN :
infuzie din 50 g frunze peste care se toarna 500 apa clocotita ; se acopera si se lasa 25-30 de minute ; se strecoara si se spala caj fara a folosi sapunul. Combate matreata si stimuleaza cresterea parului.

Reteta 17. SALVIE :
a) tinctura din frunze uscate, In 10 ori aceeasi cantit de alcool de 60-70° ; se introduc Intr-o sticla; se astupa cu dop si se Iasa macerat 10-15 zile, timp In care se agita de mai multe ori pentru uniformizai concentratiei; se fac frectii pe pielea capului ;

b) infuzie din 5 g frunze uscate peste care se toarna 100 ml apa clocotita ; se acopera 20 de minute ; se strecoi si se fac frectii dupa care se aplica comprese. Impiedica caderea parului Intareste radacina.

Reteta 18. SPORICI :
decoct din 1-2 linguri de planta maruntita la o cana apa (250 ml) ; se fierb 5 minute ; se ia vasul de pe foc si se acopera 15-20 minute ; se strecoara si se spala capul, cu masarea usoara a pielii. Comb instalarea cheliei.

Reteta 19. STEJAR :
decoct din 4 lingurite cu pulbere de scoarta la o cana apa (250 ml); se fierb 5 minute ; se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pana caldut; se tamponeaza radacina parului pe Intreaga suprafata a capului. Decoctul poate fi folosit si la spalarea capului de doua ori pe saptamana. Previne cade parului.

Reteta 20. STRAJNIC :
infuzie din 10 g planta peste care se toarna 100 apa clocotita; se lasa vasul acoperit 25-30 de minute; se strecoara si se frictiuni pe intreaga piele a capului. Previne caderea parului.

Reteta 21. TEI ARGINTIU :
tinctura din 10 g flori peste care se toa 100 ml alcool de 70° ; se lasa la macerat 10 zile. Sticla se agita zilnic pen uniformizarea concentratiei. Se strecoara Intr-o sticla Inchisa la culoare si astupa cu dop. Cu tinctura obtinuta se freaca radacina parului cu un tampon vata. Stimuleaza cresterea parului. In acest scop pot fi folosite si florile de pucios, si tei cu frunza mare.

Reteta 22. TINTAURA :
decoct din 50-60 g pulbere planta sau planta uscata maruntita la un litru de apa ; se fierb 30 de minute ; se lasa la racit pana la cald se strecoara si se fac bai locale, masand usor radacina firelor de par. Combate seboreea si regenereaza parul.

Reteta 23. URZICA:
a) infuzie din 40-50 g frunze maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa vasul acoperit 30 de minute ; se strecoara si se face baie la cap ;

b) decoct din 250 g radacini, tulpini si frunze la 5 litri de apa ; se lasa la fiert 30 de minute ; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara ; se clateste bine parul cu masaj usor de piele, dupa ce el a fost spalat cu apa calda si sapun ;

c) infuzie din 6 litri dintr-un amestec de parti egale frunze de urzica, radacini de brusture, frunze de mesteacan, flori de lavanda, conuri de hamei, peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se mai clocoteste totul 1-2 minute ; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara si se spala capul masand bine pielea ;

d) tinctura din 10 g frunze uscate si maruntite la 300 g alcool de 70° ; se introduc Intr-o sticla care se astupa cu dop ; se lasa 15 zile la soare sau iarna se tine In casa la caldura ; se agita din cand In cand pentru uniformizarea concentratiei; se strecoara In sticle Inchise la culoare ; din acest extract se pun 3-4 linguri la o cana cu apa calduta (250 ml) si se maseaza radacina parului. Tonifiaza parul, combate matreata, seboreea, previne alopecia (chelia).
Ceaiul din frunze de nuc este o minune pentru podoaba noastra capilara, datorita uleiurilor volatile din componenta, vitaminei C, mineralelor, substantelor cu efect emolient si regenerator, bune pentru intarirea si prevenirea caderii parului.


Pe langa toate aceaste avantaje, infuzia asigura si o culoare naturala a parului, in timp ce vopselele nu duc decat la pierderea stralucirii nuantei.

Prepararea: intr-un vas de un litru se fierbe apa (de preferat sa fie un vas inchis la culoare, deoarece frunzele de nuc pateaza) si se adauga aproximativ 100 g de frunze de nuc; ceaiul se aplica pe parul spalat, in loc de clatire. Este necesara repetarea acestui proces de cateva ori, in functie de nuanta parului.

Este important de stiut ca, daca se aplica pe parul blond, acesta se va inchide la culoare, de aceea este recomandat, in principal, persoanelor care au parul inchis la culoare, sau vor sa scape de blond pe cale naturala, fara a mai apela la vopsele.

Cantitatea de frunze de nuc trebuie respectata, in caz contrar exista riscul ca parul si pielea sa se deshidrateze, din cauza substantelor puternice din componenta frunzelor.