Da. Te sfatuiesc sa inceri produsul original : Roaccutane, se spune ca ar fi mai eficient (desi substanta activa este aceeasi, isotretinoin)
Cat de eficient va fi nu stiu sa-ti zic. Atat eficacitatea cat si reactiile adverse sunt direct dependente de doza.
Durata tratamentului este si ea direct dependenta de doza.
La 10 mg/zi remiterea va fi greoaie insa efectele adverse vor fi si ele mai putine. La aceasta doza, tratamentul dureaza 10-12 luni.
La 20 mg/zi (preferabil divizat in 2 prize) efectele apar imediat (atat ameliorarea tabloului clinic cat si efectele adverse). La aceasta doza, tratamentul dureaza 15 - 22 saptamani (cateodata chiar 24 de saptamani)
Dozele mari, recomandate de hoffmann la roches sunt cele mai eficiente, insa atrag dupa sine efecte adverse serioase.
Banuiesc ca ai citit pe net care sunt efectele adverse, totusi o sa enumar si eu cateva
- uscarea buzelor si mucoaselor
- cefalee
- senzatii de oboseala
- toleranta scazuta la alte toxice (alcool, tutun, cofina)
- dureri ale articulatiilor
- sangerari nazale
- sangerari rectale
- subierea firului de par
- dislipidemie
- cresterea enzimelor hepatice (TGP, TGO)
- depresie si anxietate
cam astea sunt cele mai dese reactii adverse care apar, mai sunt si altele dar apar la doze mai mari.
majoritatea efectelor adverse sunt acceptabil tolerate, totusi, odata ce incep sa creasca transaminazele vor creste exponential si tratamentul va trebui oprit. daca opresti tratamentul inainte sa-si faca efectul acneea va recidiva. oricum, cu cat tratamentul este facut cu o doza mai mica si pe o perioada mai lunga de timp, sansele de recidiva cresc.
Nu te speria daca acneea se agraveaza in primele saptamani de tratament. Tot ce era ''rau'' in interiorul pielii incepe sa iasa afara.
Bună.
Fiecare individ este unic, poate răspunde bine la tratament sau nu.
Vei vedea după adminstrarea sa de cel puțin o lună de zile.
Pa, pa.
Buna, nu am mai luat pana acum pastile, am folosit doar creme. mi s-a recomandat..si ar trebui sa le i-au de maine dar imi este foarte frica de reactiile care pot aparea... tu ai patit ceva? :-s
Eu am avut reactii adverse care le are toata lumea de la pastilele astea, adica pielea si buzele se usuca groaznic! si la departare nu mai vad asa bine cum vedeam inainte. dar dupa tratament o sa treaca toate.