| IIonut177 a întrebat:

Am inceput sa nu mă mai mișc așa mult. Stau in mare parte în casa pe scaun sau in pat. Mă dor picioarele mereu și abia mai urc scările. Pe lângă asta obosesc mult. Mă gândesc că e de la circulație proasta? Cum pot sa rezolv problema asta?
Am incercat sa mă mișc mai mult și să merg dar nu s-a schimbat nimic încă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Greutatea redusa la normal si miscare cat mai multa (cel putin 3Km mers pe jos, zilnic).
Evita statul in pat ziua, fiindca te molepseste!

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns:

Prin miscat mai mult si mers inseamna de miine, minim x km pe zi, indiferent de vreme, indiferent de cum te simti. Asta functioneaza si da, da rezultate, dar nu dupa o zi sau doua. Totusi nu ai zis nici ce regim ai in rest, cu ce te ocupi, ce inaltime/greutate ai, o gramada de chestii care ar fi fost utile ca sa ne dam cu parerea un pic mai competent si pe subiect.

| Fatamuntilor a răspuns:

Schimbarile nu apar asa repede!
Acuma depinde si de greutatea ta.
Si eu am cateava kilograme in plus.Mai putin de 10, dar indeajuns sa obosesc destul de usor.
Ce am facut.Mi-am instalat pe telefon pedometru, contoar de pasi.La inceput aplicatia mi-a dat 6000 de pasi.Am vazut ca pot si vreau mai mult, Am stabilit la 9000. Chiar si iarna faceam undeva pe la 6000 -7000..Asta inseamna cam 5 km.
Ce s-a intamplat? Mi-am imbunatatit tunusul, sunt mai rezistenta la efort.Si cred ca am si slabit.
Sa stiii ca acea jumate de ora recomndata tot e ceva daca o faci.
Incepe cu un efort mic, pe care il cresti progresiv.

| SharpEagle a răspuns:

Depinde si daca e vorba de obezitate sau nu. Altfel, trebuie sa mai incerci, exercitii simple la inceput, apoi crescendo. E si o chestiune de aerobic aici, de exersarea inimii.
Incearca cu ridicari repetate pe varfuri, genuflexiuni, fandari.
Vezi sa nu fie si o anemie la mijloc sau o slaba oxigenare.