| alinGB a întrebat:

Am inceput sa tin o dieta si vreau sfatul vostru, am eliminat din alimentatie urmatoarele: uleiul, zaharul, carnea, berea, 2 mese/zi fara sa manac dupa ora 6. Am 20 de Ani, 1.77m, greutatea aproximativ 110kg.Pot sa slabesc fara sa fac sport?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| paulpaul25 a răspuns:

Alin, dupa modul cum ai inceput tu este gresit. Prin simplul fapt ca ai spus "am eliminat".
Nu este nevoie sa elimini nimic din alimentatia ta. Este nevoie doar sa o limitezi. Nu este indicat sa rezumi totul la doua mese pe zi. Trei mese pe zi si programul ar fi perfect.
In momentul in care tu treci de la un regim de viata nesanatos, sau mai putin temperat. Adica mancai tot ce simteai la orice ora iar acum, brusc reduci totul la doua mese pe zi, si mai mult scoti din alimentatia ta anumite alimente. Din cauza faptului ca organismul tau nu este obisnuit, este luat prin surprindere ca sa zic asa, de decizia ta brusca de a elimina anumite alimente, nu vei reusi sa slabesti, sau nu intr-un mod sanatos si eficient.
Trebuie sa gandesti lucrurile pe termen lung. In momentul in care te hotarasti ca vrei sa slabesti trebuie sa fii constient ca vei fi nevoit sa faci anumite schimbari, in timp.
Daca tu acum, renunti la aceste alimente si mananci in fiecare zi o salata si doua mere, nu vei ajunge la ceea ce probabil, vrei in acest moment. Adica sa-ti spun mai clar, este posibil ca tu sa reusesti sa slabesti, dar nu intr-un mod eficient ci prin infometare si avand in vedere ca tu ai o dieta atat de drastica nu o sa poti sa o pastrezi pe termen lung, pentru ca organismul tau mai devreme sau mai tarziu va avea de suferit, si se poate ajunge la probleme grave de sanatate. Oricum, dupa asta, vei fi nevoit sa te opresti si probabil, multumit intr-o oarecare masura de rezultate vei renunta, la fel de brusc la dieta. Acela va fi momentul in care o sa incepi sa iei in greutate foarte, foarte repede. Si in scurt timp, fara sa-ti dai seama o sa ajungi cel putin la greutatea de acum, dar cel mai probabil o sa o depasesti.
Banuiesc ca ai inteles ce am vrut sa zic. Eu iti recomand, dupa cum am mai spus, sa gandesti pe termen lung. Mai simplu, sa-ti schimbi stilul de viata. In ceea ce priveste mancarea, NU exclude nimic din alimentatia ta zilnica, in afara de produsele de fast-food si excesul de dulciuri.
Ca sa reusesti sa slabesti, si sa-ti schimbi stilul de a manca pe termen lung trebuie sa reduci cantitatile de mancare. Aceasta este cheia spre reusita. Din nou, nu drastic si nu brusc. Cel mai bine este sa reduci cantitatea de paine mancata, si sa optezi pentru o paine cu o alta densitate, o alta textura, majoritatea franzelelor albe pe care le cumperi sunt ca un burete, asa incat o sa mananci foarte multa paine fara sa te saturi. Incearca sa cumperi paine semi, sau chiar neagra daca te impaci cu ea, eventual cu seminte, si repet, una de buna calitate care sa aiba o anumita textura si densitate. Painea este esentiala in alimentatia noastra zilnica, nu putem renunta la ea, dar putem reduce cantitatea si asta te va ajuta foarte mult si pe tine.
Probabil te intrebi ce inseamna asta, si cat de mult trebuie sa reduci portiile ca sa vezi ceva rezultate. Avand in vedere ca fiecare organism este diferit, exista o singura regula general valabila. Si anume, sa mananci atat incat sa nu mai simti senzatia de foame, nu pana te simti 100% satul. Cu cat mananci mai putin la o masa, cu atat conteaza sa ai cel putin trei mese pe zi, cu gustari intre ele. Cele mai bune gustari sunt merele, batoanele din cereale usor digerabile, si in general fructele. Iar inainte de masa principala poti iarasi sa manci o jumatate de fruct citric. Citricele stimuleaza sucurile gastrice si te vor ajuta la digestie.
Cat despre alcool, poti sa inlocuiesti clasica bere, cu un pahar de vin. Este mult mai sanatos. Daca poti sa faci rost de un vin de la cineva de la tara, de care sa fii cat de cat sigur, ar fi perfect. Daca nu si vin din comert, dar sa fie unul de calitate. Daca nu te pricepi, ai putea sa te uiti la pret. De obicei pretul unui vin de calitate trece de 30-40 de lei. Dar si alcoolul trebuie redus cat de mult poti.
Carnea este la fel, foarte importanta pentru organism si in niciun caz nu trebuie inlaturata din alimentatie. Trebuie sa te rezumi la carne de pui, curcan, peste dar si alte tipuri de carne dar neaparat fara grasime si gatita tot asa, fara grasime. In general fiarta, sau la gratar alaturi de legume.
Probabil o sa-ti fie putin mai greu pana sa te obisnuiesti cu acest regim, dar avantajul este ca ai un regim pe care il modifici tu.
Este esential sa intelegi ca nu trebuie sa inlaturi total anumite alimente.
Cat despre partea "pot sa slabesc fara sa fac sport?". Da, poti sa slabesti fara sa faci sport, dar nu trebuie sa te astepti la rezultate imediate. Oricum recomandarea mea ar fi sa te apuci de alergat. Daca nu ai mai facut asta niciodata nu ai de unde sa stii ca nu o sa-ti placa, cine stie, poate esti chiar bun la asta. Seara, intr-un parc sau pe un teren amenajat, este perfect. Fara sa-ti impuna nimeni cat sa alergi sau cum sa alergi. Alergi atat cat iti permite organismul. Cu cat exersezi mai mult cu atat organismului tau ii va creste rezistenta la efort, deci vei putea sa alergi mai mult.
In mare, cam atat. Iti urez mult noroc, multa determinare si daca vrei sa ma intrebi ceva, poti sa imi trimiti oricand un mesaj. O seara buna!

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Eu am slabit mult fara sport. in primul rand conteaza alimentatia. http://calorii.slabute.ro/calculator-greutate-ideala-copii.html Multe legume, foarte putina carne, 2 fructe pe zi, fara mancaruri uleioase, mai deloc zahar(in special sucurile dulci cola etc.). slabesti sigur. daca vei avea apoi ameteli e de la faptul ca nu mananci destule legume. e mai usor sa slabesti acum decat cand vei fi la 25 de ani sa zicem.