| Ingognito a întrebat:

Am inteles ca sunt 11 vitamine de care corpul are nevoie si intrebarea e gen morcovi contin vitamina a ar trebui sa mananc in fiecare zi pentru a avea aceasta vitamina sau o data la cateva zile?; si ce fructe contin vitaminele asta? sau daca nu ce alimente mai usor de gasit sunt bogate in vitamine

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MihaiNicu23 a răspuns:

In fiecare zi ar trebui sa mananci fructele si legumele ce contin diferite vitamine.
Spre exemplu:
-Vitamina A nu se gaseste doar in morcov ea se mai gaseste si in: cartof dulce, dovleac, pepene galben, caise, piersici. DEci in fiecare zi poti manca si alte legume dar si fructe ce contin aceasta vitamina.
Alte vitamine si minerale necesare zilnic organismului nostru:
-Vitamina D o contine : heringul, somonul, halibutul, uleiul din ficat de cod, macroul, scoicile, sardinele, tonul, creveţii, ouăle şi ciupercile shiitake.
-Vitamina E, cele mai bune surse de vitamina E: nucile, seminţele de floarea-soarelui, germenii de grâu, migdalele, alunele, uleiul de măsline, spanacul, broccoli, kiwi, mango şi roşiile.
-Vitamina K se gaseste in spanac, salată verde, varză, conopidă, tărâţe de grâu.
-Vitamina C se gaseste in cantitati mai mari in: cătina, kiwi, lămâi, măceşe, portocale, pătrunjelul verde.
-Vitamina B12 se găseşte în alimentele de origine animală: carne - mai ales în ficat, lapte, produse lactate, ouă, precum şi în fructele de mare: crabi, stridii, scoici şi are un rol decisiv în buna funcţionare a sistemului nervos.
-Vitamina B6 se gaseste in cantitati mai mari in: ardei gras, spanac, banane, ton, ţelină, conopidă.
-Vitamina B3 se gaseste mai mult in: piept de pui, ton, somon, piept de curcan, arahide crude.
-Magneziul, ale carui cele mai bune surse sunt mai bune surse de magneziu: nucile, legumele cu frunze verzi, seminţele de floarea-soarelui, ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao (peste 70%) dovleacul, seminţele de dovleac, castraveţii, boabele de fasole, cerealele integrale, bananele, salată verde, orezul brun, quinoa şi lintea.
-Calciul, ale carui cele mai bune surse sunt: legumele cu frunze verzi, portocalele, sardinele, broccoli, nucile, seminţele, somonul, caisele, stafidele, tofu, smochinele, seminţele de susan şi lactatele.
-Potasiul ce se gaseste in: banane, merele de ţară consumate cu coajă, fasolea boabe, sfecla, migdalele, citrice, cartofi copţi.

| Ingognito explică (pentru MihaiNicu23):

Si cam ce cantitate? gen daca iau nuci cate 1, 2 4 pe zi?

| MihaiNicu23 a răspuns (pentru Ingognito):

Cam 3-4 nuci iar la fructe si legume cel putin 80 g.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Vitaminele sunt substante catalizatoare (acceleratoare), necesare pentru functionarea sanatoasa a orgaanismului.
Organismul sanatos "cere" si ia din mancare componentele necesare lui, iar plusurile le elimina sau le magazioneaza (pentru vremuri "grele", cand nu primeste ceva din afara).
Vitaminele nu prea se stocheaza in organism (pe termen lung), astfel trebuie completate din fructe si legume sau artificial, prin medicamentatie.

| RAY a răspuns:

Https://www.goodnet.org/......body-needs

nu trebuie sa manci zilnic morcovi,sa nu exageram, legume,fructe,carne de peste, porc, pui, grasimi sanatoase, statul la soare =vitamina D care este importanta, e bine daca ai putea manca bio

| Lostlyric a răspuns:

Morcovii sunt o sursa bogata de vitamina A. Alte surse bogate in vitamina A se mai gasesc si in ficatul de vita laughing, cartofii dulci (cei potrocalii, din magazine), in kale, spanac si broccoli.
Poti sa consumi in fiecare zi o cantitate modica de morcovi. Sa zicem, un morcov-doi pe zi. Chiar si alimentele bogate in vitamine trebuie consumate cu masura.
Nu toate vitaminele pot fi consumate la discretie. Si nu toate vitaminele pot fi asimilate de organisme din alimentatie. De aceea, pentru unele ai nevoie de suplimente. Depinde si ce fel de organism ai, daca ai alergii, daca ai intolerante etc.

Întrebări similare