| mya_4475 a întrebat:

Am la degetul mare de la picior o batatura ce doare ingrozitor, e destul de mare
am fost la farmacie si mi-a dat un fel de plasture, si mi-a zis ca trebuie sa-l pun seara si ziua sa frec cu piatra, si si dupa un timp trebuie sa tragi de batatura ca sa iasa din radacina dar daoare ffffff tare.
oare trebuie intervenit chirurgical,... mi-e frica...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Dacă nu poți singură să-l îndepărtezi, mergi la medic. Jumătate din operațiune ai făcut tu, doctorul doar termină prin extirparea lui (sub anestezie locală dacă este nevoie!).
Pa, pa.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E mai bine sa mergi la medic, fiindca ti-o va scoate cu dureri minime si, in plus, daca tot o traumatizezi s-ar putea infecta. Nu te teme de interventia chirurgicala, este minora, se face cu anestezie locala, dureaza 15 minute maxim si dupa aceea poti pleca acasa.