anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am luat 4 luni anticonceptionale prescrise de medicul ginecolog pentru ca aveam probleme cu menstruatia [dureri, sangerari exagerate] si pastilele mi-au rezolvat problema, acum e normal si e ok.
Am probleme la stomac si nu e bine sa iau anticonceptionalele ca imi face mai rau la stomac, dar daca le intrerup ma intreb oare imi vor reaparea problemele cu menstruatia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Foarte posibil, fiindca tratamentul a fost foarte scurt. Totusi, daca ginecologul iti va permite sa le intrerupi (nu le poti intrerupe dupa ureche), el te va monitoriza si iti va da tratament in caz de probleme

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Este foarte posibil ca să reapară "problemele" iniţiale ( dismenoree, hipermenoree/menoragie ) deoarece durata tratamentului a fost destul de SCURTĂ!

În general, tratamentul se face cel puţin 6 luni; dar, e PREFERABIL 1 an.

Oricum, ar TREBUI să informezi medicul despre problemele cu stomacul şi ar trebui ca el să-şi dea acordul pentru întreruperea tratamentului cu AC.

Toate cele bune.

| mixxjim a răspuns:

Ce inseamna ca ai probleme la stomac si ca-ti fac rau la stomac? Mergi si spune-i asta medicului si ar putea incerca sa-ti recomande altele care sa nu-ti mai provoace probleme, ar fi trebuit sa-i spui dinainte sa le iei ca ai probleme cu stomacul, sa stie ce sa-ti recomande de la inceput.

| MCG a răspuns:

Nu, findca deja s-a reglat ciclul menstrual!