| DariaZ a întrebat:

Am luat anticonceptionale Logest 2 ani jumate, pana am început sa am menstruație peste ele. După am luat yasmin, am pățit la fel, acum doctorul mi-a spus sa iau zoely și tota e pățesc. Oare de ce? În loc sa-mi vina menstruația când se termina folia, cum e normal, îmi vine în timp ce administrez pastilele

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Ai facut un profil hormonal inainte de a lua tratament cu anticonceptionale?
Daca da, repeta analizele.
Daca nu, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Sfatul ar fi sa mergi la endocrinolog si mai apoi cere si opinia altui ginecolog.

| DariaZ explică (pentru Floridori):

Nu, nu am făcut, deoarece niciun ginecolog nu mi-a zis sa fac...mi-a zis ce pastile sa iau și atat

| Floridori a răspuns (pentru DariaZ):

Din pacate se practica asta, iar medicul ginecolog recomanda pastile AC cat mai generice, care sa acopere necesitatile hormonale ale majoritatii femeilor.Problema este cand faci parte din acea minoritate...
Stiu de mult prea multi medici ginecologi care recomanda pastile AC "la ghici", de aceea eu mereu recomand ca femeile sa mearga mai intai la endocrinolog.

Desigur, decizia iti apartine si nu poate veni cineva de pe internet sa iti spuna ce e mai bine pentru tine, dar daca tii la sanatatea ta, fie mergi la alt ginecolog care sa faca ceea ce trebuie, fara a omite pasi importanti, fie mergi mai intai la un endocrinolog, ii explici problema si dupa analize si concluziile acestuia, mergi la alt ginecolog, mai mult pentru a verifica daca exista afectiuni ginecologice asociate.