| scumpi73 a întrebat:

Am luat anticonceptionale Stodette, prima pilula in ziua a 6-a a ciclului, credeti ca este vreo problema? avand in vedere ca trebuia in prima zi sau zilele 2-5. Sunt protejata dupa cele 7 zile de la inceperea anticonceptionalelor? Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu esti protejata in prima luna de administrare. S-ar putea sa ai niste dereglari hormonale, dar probabil exista vreun motiv pentru care ginecologul ti-a prescris aceasta adminstrare atipica care la o femeie sanatoasa este extrem de periculoasa. Oricum, protectia se va instala de-abia dupa 7 pastile din a doua folie, in prima luna va trebui sa folosesti prezervativ.

| scumpi73 explică (pentru Brigaela):

Multumesc frumos. Sunt in a 8-a zi de cand am inceput anticonceptionalele, deci Brigaela tot trebuie sa ma mai protejez luna asta?

| Brigaela a răspuns (pentru scumpi73):

Da, fiindca nu le-ai luat la timp si ovulatia se poate produce.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Dacă ACUM ai început "tratamentul", ATUNCI poate fi o PROBLEMĂ!

Apoi, orice tablete anticoncepţionale TREBUIE luate DOAR la prescrierea medicului - care trebuia să-ţi spună că prima tabletă se ia în prima zi a ciclului menstrual!

Extras Prospect :

Începerea primului blister de Stodette

Când nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale în ultima lună:

Câte un drajeu, începând cu prima zi a ciclului menstrual (prima zi de menstruaţie e considerată

Ziua 1), prin administrarea drajeului numărul 1 din blister.

CUM SĂ LUAŢI STODETTE

Luaţi întotdeauna Stodette exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavostră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Fiecare cutie de Stodette conţine 21 sau 3x21 drajeuri. Ordinea în care trebuie luate drajeurile este indicată pe blister.

Trebuie să încercaţi să luaţi drajeul aproximativ la aceeaşi oră în fiecare zi, cu puţin lichid dacă este necesar. Luaţi câte un drajeu în fiecare zi, urmând direcţia săgeţilor, până când aţi terminat tot blisterul. În următoarele 7 zile nu veţi mai lua nici un drajeu. În timpul acestei perioade de pauză trebuie să aveţi o sângerare de întrerupere, de obicei la 2-3 zile după administrarea ultimului drajeu.

Începeţi administrarea următorului blister Stodette în a 8-a zi după administrarea ultimului drajeu. Trebuie să începeţi administrarea următorului blister Stodette chiar dacă aveţi încă sângerare. Fiecare nou blister va fi început în aceeaşi zi a săptămânii ca şi cel dinaintea lui, aşa că este uşor de reţinut momentul în care trebuie început unul nou şi mai mult, ciclurile le veţi avea în aceleaşi zile ale lunii.

Dacă respectaţi instrucţiunile, atunci drajeurile vă vor proteja de sarcinile nedorite încă din prima zi de tratament.

Alte informaţii la linkul : http://www.medipedia.ro/......020mg.aspx

Dacă ai fi luat prima tabletă în prima zi de ciclu, atunci efectul este din prima zi; dacă acum ai început tratamentul, atunci efectul este DOAR din ziua a 7-a ( sau a 8-a ), în general!

Recomandările din Prospect TREBUIE urmate cu stricteţe, altfel poţi avea "surprize" neplăcute...

| scumpi73 explică:

Va multumesc. Pai medicul ginecolog mi-a zis din prima zi dar am uitat si m-am trezit in a 6-a zi... eu am sunat-o pe doamna doctor si a zis ca dupa cele 7 zile in care am folosit protectie sunt in siguranta. Brigaela, serios? va trebui sa folosesc toata luna protectie pana la a doua folie? sad