Ce bine era daca ai fii citit prescriptia medicamentului inainte sa-l iei!
Pastila de a doua zi este o BOMBA hormonala care poate omori un ovul fecundat si evident este un soc masiv in corpul uman, de aceea este recomnadata sa fie luata 1 singura data in viata ta, ca si asa produce foarte multe dereglari hormonale.
Deci, ceea ce experimentezi acum sunt efectele dezastruaose ale pastilei de a doua zi: ciclul care nu mai vine normal pe urmatoarele 6-12 luni, ovulatia care se produce cand are ea chef, perioada fertila nu se mai poata calcula sau aproxima, poti lua masiv in greutate sau slabi f mult, poti sa ai stari de anxietate, poti sa incepi a face chisturi ovariene, fibroame uterine, noduli mamari sau chiar cancere.
Acum ca ai citit ce ti-am scris, sper ca ai invatat lectia, ca pe viitor sa folosesti NUMAI PREZERVATIVUL la sex, fiindca NU are nici un efect secundar pentru nici unul din voi, in plus, nu musca, nu doare, nu starnge sau sugruma pe nimeni.
Eu n-am vrut sa o iau, dar am fost obligata pe ideea ca daca raman, el nu isi asuma nimic si uita ca am existat. Plus ca nici nu stia daca a terminat in mine. Un idiot, greseala se plateste, data viitoare mai bine imi asum copilul decat asa ceva.
Data viitoare pune-l să folosească prezervativul
Mai mult stress ii produci prin raspunsul oferit. Pe langa asta, nici nu i-ai explicat persoanei ce a intrebat. Doar ati enumerat din posibilele efecte adverse si un pic de la d-voastra ca sa para mai dramatic.
Cu tot respectul, nu ati avea de unde sa stiti ce anume strange / sugruma prezervativul din moment ce nu aveti d-voastra cum sa il folositi.
Serios, deci ai fost violata, asa-i?
Pai fa reclamatie la Politie, fetita!
Dacă te iei după ce spune jassmina aka ioneasca nu ajungi departe... Atât poate ea, din tot ce ai spus tu ea a înțeles că ai fost violată.
Cum am spus și mai sus, dacă nu își asumă nimic atunci să folosească prezervativul.
Da, este normal asa ceva. Daca dupa 6-7 luni observi ca ciclul nu tinde spre normalizare si/sau incepe sa se insoteasca de simptomatologie distinctiva (dismenoree), atunci se impune un control catre ginecolog +/- endocrinolog.
Pastila de a 2-a zi nu este o "tragedie" asa cum o descriu alte persoane. Ea contine o doza imensa de hormoni care impiedica ovulul sa fie fecundat / reseteaza fortat menstra.
In conditii de urgenta maxima, poate fi luata de maxim 2 ori pe an la interval de 6 luni.
Pentru mai multe detalii :
https://www.reginamaria.ro/......icatii-are
Am uitat sa mentionez un alt aspect important. Stressul este recunoscut si dovedit clinic ca fiind unul dintre factorii care influențează puternic ritmicitatea ciclului menstrual. Faptul ca esti stressata si ingandurata pe acest subiect, nu te va ajuta, din contra, iti va destabiliza menstra si mai rau. Nu rareori am intalnit cazuri de amenoree datorita stressului ridicat. Prin urmare, te rog sa iei in considerare si acest aspect.
(eu nu imi permit sa te cert sau sa iti tin morala ca alti useri de pe aici care au ratat in raspunsul lor, intrebarea ta).
O seara frumoasa.