anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am luat pastila de a doua zi (Escapelle) la mai putin de 10 ore dupa accident, iar acum dupa 3 saptamani mi-am facut 2 teste de sarcina si amandoua au doua linii dar una nu e la fel de clara ca cealalta. Sunt insarcinata? In cazul asta ce e de facut ca sa scap de scarcina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esti insarcinata. Chiar daca ai luat Escapelle exact cum ti l-a prescris ginecologul, el poate reduce riscul de sarcina cu maxim 75%. Daca nu ai respectat intocmai prescriptia, eficacitatea este mult diminuata.
De sarcina nu poti scapa, ca nu e matreata, ci un copil, copilul tau. Mergi urgent la ginecologul care ti-a prescris Escapelle si discuta optiunile pe care le ai. In principiu, e posibil sa fii obligata sa faci intrerupere de sarcina, fiindca copilul poate avea malformatii de la Escapelle.

| dyonline88 a răspuns:

Du-te repede la un ginecolog bun.iti face un ecograf.iti zice daca esti insarcinata.si poate ai noroc si esti la inceput (pentru asta exista niste pastile care provoaca avortul), daca nu, iti face un chiuretaj.mult noroc.

| francesca89 a răspuns:

Cel mai probabil esti insarcinata,avand in vedere ca ti'ai facut doua teste si au iesit pozitiv.
Iti recomand sa te duci la ginecolog sa-ti faca un raclaj, e simplu, nu e dureros si nu taie fetusul in bucati(ca la chiuretaj) si costa in jur de 300 de lei. Daca esti minora trebuie sa te duci cu un parinte.Succes si sanatate!

| adita32 a răspuns:

Mai pe romaneste.ai pus-o