Scuze pentru acest răspuns TARDIV - dar azi ţi-am răspuns la o altă întrebare ( ulterioară ) şi, cu această ocazie am studiat şi celelalte întrebări puse de tine - am constatat că NU prea ai primit răspunsuri CORECTE ( erau puţine şi cam incorecte/incomplete )!
Având în vedere natura aspectelor/problemelor pe care doreai să le "elucidezi" - aspecte destul de SERIOASE - am să încerc să-ţi răspund AICI ( în ordine cronologică ) la majoritatea întrebărilor puse anterior ( deoarece ele au legătură unele cu altele )!
Referitor la întrebarea din 21 mai :
Am înţeles că ai 17 ani şi ţi-ai început viaţa sexuală la 15 ani ( cu acelaşi băiat cu care eşti şi acum ).
De asemenea, din întrebarea pusă, am înţeles că NU ai ciclu regulat ÎNCĂ!
Ar fi important de ştiut la ce vârstă ţi-a venit prima dată menstruaţia şi dacă ai avut vreodată ( de atunci până acum ) ciclu REGULAT ( adică timp de cel puţin 6 luni să-ţi vină la acelaşi interval/număr de zile ),...
Apoi, referitor la senzaţiile de vomă şi durerile de burtă de care te plângeai în acea întrebare - ele se PUTEAU datora faptului că urma să-ţi vină ciclul. Durerile de burtă ( abdominale ) mai pot fi şi simptom de răceală!
Referitor la întrebarea din 27 mai :
Aici iar pomeneşti de dureri foarte MARI de burtă ( după ÎNCĂ o săptămână - ceea NU este normal, e EVIDENT că cele iniţiale s-au AGRAVAT - şi CRED că era vorba de o răceală abdominală severă!
Acolo mai spui : "uneori simt ca mi-ar bate ceva ( ca o zguduitura ca si cum ar fi inima )" - aşa cum corect ţi-a răspuns cineva, e vorba de puls ( nu e nimic grav )!
Referitor la întrebarea ulterioară ( tot din 27 mai ) :
În primul rând, după calculul pe care l-am făcut ( retroactiv ) e FOARTE POSIBIL ca la momentul în care ai făcut sex NEPROTEJAT cu prietenul, să fi fost ÎNCĂ în perioada cu FERTILITATE RIDICATĂ - deci, RISCUL de sarcină era destul de mare!
CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care POATE conţine spermatozoizi!
Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi POATE conţine spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!
Acum depinde şi de partener, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % - şi se datorează acelui lichid preseminal!
Bine-nţeles, asta în cazul unui ciclu REGULAT; dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL există permanent!
DECI, e foarte IMPORTANT ca să te PROTEJEZI de fiecare dată cănd faci dragoste/sex – şi asta, mai ales în cazul în care NU ai ciclu REGULAT!
Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.
Bine-nţeles, dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când ai ovulaţia )! Iar dacă ai ciclu REGULAT, atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!
De aceea, RECOMAND o igienă IMPECABILĂ ( atât înainte, cât şi după ) - şi, NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!
Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat ) - pentru mai multă siguranţă!
Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!
Şi chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor )!
DECI, în concluzie, e POSIBIL să fi rămas însărcinată la acel moment – mai ales că, ULTERIOR, nu mai dai detalii despre aceste aspecte ( venirea menstruaţiei, trecerea durerilor abdominale, eventuale controale medicale ginecologice, etc. )!
Referitor la întrebarea din 29 mai :
La acea dată te plângi de „ameţeli foarte puternice în ultimele 2 zile" – lucru care se putea datora ( aşa cum ţi s-a răspuns acolo ) unor scăderi ale nivelului de calciu ( eventual chiar şi magneziu ), sau chiar alimentaţiei deficitare/necorespunzătoare ( posibil şi din cauza stresului, ori a unei anemii care s-a agravat )!
Referitor la întrebările din 5 iunie :
Aici pui ( în aceeaşi zi ) 2 întrebări referitoare la „pilula de a 2-a zi" - întrebări care mă pun pe gânduri!
Întâi zici că „ai luat pilula … şi te cam doare burta şi spatele" – aşa cum ţi s-a răspuns, acele dureri se pot datora faptului că urma să-ţi vină ciclul ( în urma acelei pilule )!
De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) – EA reprezintă o metodă de contracepţie DE URGENŢĂ - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămâi însărcinată!
Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ alte metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.
Ar fi bine să te informezi despre aceste chestii, pentru mai multe detalii vezi linkul : http://www.sfatulmedicului.ro/......ua-zi_1091
De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ) - iar dacă la tine NU s-a întâmplat acest lucru, atunci NU a vut EFECTUL scontat - deci, e POSIBIL să fii însărcinată ( din acest punct de vedere, la fel cum e posibil să-ţi vină ciclul PESTE sarcină )!
În cazul în care NU doreşti o eventuală sarcină, şi DOAR dacă a ejaculat în tine ( din GREŞEALĂ ) în perioada fertilă - atunci FOLOSEŞTI contracepţia de urgenţă : "pilula de a 2-a zi", care TREBUIE luată la MAXIM 72 ore, şi maxim 2 tratamente pe an!
Cam astea ar fi explicaţiile şi răspunsurile la întrebările tale!
ACUM, am şi eu foarte MULTE nelămuriri, şi am să te ROG să-mi răspunzi URGENT şi CORECT/real - deoarece este vorba de nişte aspecte foarte GRAVE!
E foarte IMPORTANT de ştiut DACĂ după data de 19 mai ( şi până acum ) ţi-a mai venit ciclul ( sau nu )?
Apoi, în privinţa acelor dureri de burtă, senzaţii de vomă şi ameţeli puternice : Ai fost la medic ( preferabil la ginecolog ) - şi dacă da, atunci care a fost diagnosticul şi ce analize ţi-a făcut + ce tratament ţi-a dat ( mă interesează şi data )?
De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut dacă în acest interval de timp ( după 19 mai ) ai făcut vreun test de sarcină; dacă da, atunci câte, ce tip, la ce date şi ce au indicat?
Apoi, TREBUIE să ştiu DACĂ ai fost la medicul ginecolog ( după 19 mai ) şi dacă ai făcut vreun ecograf ( pentru depistarea unei posibile sarcini )?
Mai mult, TREBUIE să mă lămureşti DE ce ai luat ACUM ( în data de 5 iunie ) "pilula de a 2-a zi"?
Şi dacă în urma ei, ţi-a venit ciclul ( eventual DACĂ după aceea ai mai făcut vreun test de sarcină şi ce a indicat )?
Cam astea ar fi întrebările mele, te ROG să-mi răspunzi URGENT şi CORECT la toate, prin mesaj privat - asta deoarece EU suspectez o eventuală sarcină, de la momentul 10-14 mai ( cu o eventuală menstruaţie peste sarcină )!
Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să mă întrebi şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!
Dacă consideri că ai de întrebat ceva mai INTIM şi nu se poate posta pentru public, atunci poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit un răspuns cât mai COMPLET!
Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!
S-ar putea sa te doara burta si spatele pentru ca trebuie sa-ti vina menstruatia(de obicei dupa ce iei pastila iti vine la cateva zile menstruatia). aceasca pastila nu ai voie sa o iei mai mult de 2 ori pe an, pe viitor fii mai atenta, foloseste prezervativ.