| Rj a întrebat:

Am mai postat intrebarea ca anonim, dar nu s-a publicat. Vroiam sa stiu daca este adevarat ca nu este indicat sa mergi la dentist atunci cand esti la menstruatie? Si daca da, de ce? Si inca ceva : pentru cei stresati inainte de mersul la dentist este bine sa ia un extraveral inainte?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| adellinas a răspuns:

Numai daca mergi pentru extractii, pentru plombe si tratamete de canal poti merge si pe ciclu. Daca iti extrage o masea cand esti pe ciclu acesta devine mai abundent si dureaza mai multe zile. Cat despre extraveral, nu am auzit sa interactioneze cu anestezicele locala (xilina cu adrenalina, procaina etc ). Totusi daca esti agitata ii poti spune medicului si daca este un cabinet modern si dotat, au si anestezice in a caror compozitie este si un calmant (eu sunt f multumita de el, mi-a tratat frica de dentist ). Bafta!

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E bine sa eviti mersul la ginecolog in timpul menstruatiei fiindca coagularea este modificata si vei sangera mai mult.
E preferabil sa-ti controlezi stresul cu vointa si, eventual un ceai de tei. Extraveralul este complet interzis daca urmeaza sa ti se faca anestezie. Contine substante care pot interfera cu anestezicul si da scaderi brutale de tensiune.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Lulu, da, am gresit si multumesc pentru atentionare. Vroiam sa spun ca vei sangera mult din interventia dentara in perioada mesntruala, fiindca este modificata coagularea (la nivelul intregului organism).

| Rj explică:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

| lulu_3036 a răspuns:

Brigaela, ai inteles gresit, Rj spunea de mersul la dentist, nu la ginecolog.Atat am de zis.nu ma pricep, asta am vrut sa sesizez si nu vreau sa dau sfaturi aiurea big grin Poate totusi. e doar un mit happy