| crinutzaaaa a întrebat:

Am menstruația neregulată, lună trecută mi-a venit pe 12 la câte zile apare menstruația? nu prea stiu faceti-ma sa inteleg

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| volumexd a răspuns:

Daca ti-a venit de curand menstruatia e normal ca la inceput sa fie neregulata. Unora le vine mai devreme cu cateva zile, altora mai tarziu; depinde de la persoana la persoana. Sunt si cazuri in care poate sa iti vina de doua ori pe luna sau o luna sa nu iti vina deloc (asta in cazuri mai rare) dar nu trebuie sa te sperii; nu esti prima care trece prin probleme de genul astawinking Daca totusi te ingrijoreaza prea tare poti sa consulti un medic ginecolog. Bafta happy

4 răspunsuri:
| Duminica_Maria_2000 a răspuns:

Poate este genetic.

| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul ciclului menstrual neregulat nu se poate stabili data urmatoarei menstruatii.Se considera ca este un ciclu normal/standard ciclul a carui lungimea este de 28 de zile si menstruatie se repeta ciclic.In cazul ciclului neregulat lungimea perioadei pana la urmatoarea menstruatie nu se poate evalua deoarece aceasta este de regula diferita de la ciclu la ciclu iar lungimea fiecarui ciclu menstrual poate varia cu diferente de mai multe saptamani intre ele.Se considera ca de la o perioada minima de 21 de zile a celui mai scurt ciclu la unul foarte lung de 6-7 saptamani nu este cazul sa te impacientezi mai ales daca esti in primii 1-2 ani de cand ti-a aparut prima menstruatiei. Multa sanatate.

| crinutzaaaa explică:

Off va mulțumesc

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Durata CM ( ciclului menstrual ) normal variază între 25 şi 35 de zile, cu o medie de 28-30 de zile!
Deci, cam până în 12 Octombrie ar trebui să apară următoarea menstruaţie :)

Vezi alte detalii în răspunsurile pe care le-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......-imi-vina/

http://www.tpu.ro/......la-ultima/

Atenţie : "metoda calendarului" NU este valabilă în primii 2 ani de CM şi la vârste sub 15 anişori.

Toate cele bune!