anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am menstruatie de ieri si azi dupa ce am iesit din dus am vazut ca am bubite rosii multe una langa alta pe fata, pe burta si pe spate.
Am rujeola sau rubeola nu stiu care e diferenta, dar are ceva daca sunt pe stop?
Am voie sa fac baie?
Cat timp trebuie sa stau in casa?
Orice detaliu e bun. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| HeloKity a răspuns:

Cred ca ai rubeola.Nu cred ca are nimic daca esti pe stop.In primele 2 zile nu prea e bine sa faci baie. Dupa ce iti dispar bubitele dupa fata si corp trebuie sa mai stai in casa vreo 3 zile ca sa nu se intoarca la loc.Deci ar trebui sa stai in casa cam o saptamana.Bea vin fiert sa iti apara toate bubitele pe corp si sa iti treaca mai repede si cumpara o pudra mentoala in caz ca te mananca.Nu rupe bubitele caci o sa iti ramana semne!

| wolder a răspuns (pentru HeloKity):

Am avut rubeola si ai avut dreptate.
Nu am baut vin ca nu imi place, dar am stat o saptamana in casa si nu am facut baie decat dupa ce mi-au disparut bubele.
M-am dat cu mixtura mentolata ca sa nu ma manance si azi a fost prima zi cand am iesit afara tinand cont de faptul ca joia trecuta mi-au aparut.
Multumesc si felicitari pentru funda.

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu mai face duș în perioada ciclului, faci toaletare locală, riști să sângerezi mult mai mult.
Consultă medicul de familie pentru diagnostic.
Pa, pa.

| Irinushh a răspuns:

Ai luat virusul si perioada de incubatie a virusului este de 2 saptamani sau o saptamana, depinde ce este. In momentul in care iti erupe tu nu mai esti contagioasa! Esti contagioasa doar in acele 2 sau 1 saptamana in care ai virusul in tine. Trebuie sa stai acasa ca sa te ingrijesti de tine si sa nu se agraveze, nu ca sa nu ii molipsesti pe altii!
Du-te la medicul de familie care iti va spune ce este si intreab-o si de faza cu stopu`, desi eu nu cred ca are ceva ca esti pe stop cand ai asa ceva...nu vad legatura big grin

Faza cu dusul este ca o sa te cam piste pielea in momentul cand bubitele alea ti se umfla si de aceea nu e indicat sa faci baie. Eu ma dadeam cu mixtura si era tare bine, cum era mentolata ma ajuta sa scap putin de mancarimi si imi dadea o senzatie revigoranta! :* Insanatosire grabnica pentru orice ai avea!

| BogdanS a răspuns:

Pai in primul rand trebuie neaparat sa te duci la medic.Iti va spune sigur rubeola sau rujeola.Rubeola este pojarelul sau pojarul de trei zile.Am avut si la mine chiar in trei zile au disparut bubitele.S-ar putea sa faci febra deci trebuie sa ai medicamente care reduc febra, nu ai voie sa te speli unde ai bubite si nici sa iesi afara pentru ca ai sistemul imunitar foarte slabit si risti sa ti se si cicatrizeze acele bubite.Deci crede-ma nu iesi afara, cred ca cel putin intre 7-9 zile sau daca e mai grav poate mai mult, depinde ce zice doctorul.Rujeola e pojarul pojar si este putin mai sever deci cred ca trebuie sa stai in casa cel mutin 14 zile.Si nu te spala nici pe cap pentru ca, iar, risti sa racesti puternic.Dar nu uita, trebuie sa ajungi la medic cat mai repede.Chiar acum daca poti pentru ca el stie ce este mai bine, cate zile de incubatie iti trebuiesc si ce restrictii ai (nu stiu ce nu trebuie sa mananci). Sper ca te-am ajutat.Insanatosire grabnica!

| biancaniculaebibi a răspuns:

Rubeola si rujeola sunt aceleasi.
nu ai voie sa faci baie si trebuie sa stai in casta cel putin 1 saptamana