Se poate merge la alt medic sa mai ceri o părere...că pe TPU nu prea umbla oftalmologi.
Ai avut dezlipire de retină şi te-ai operat?
Dacă retina e lezată fizic în mai multe locuri e foarte posibil să fie ireversibil.
M-am operat
Dar vezi vreun pic cu ochiul drept sau deloc?
Vederea ii foarte slaba nu vad nimic lucruri, obiecte, nu vad, doar lumina se vede si daca fac cu mana in fata ochiului atunci se poate vedea ca ceva in fata ochiului este si se misca
Dacă este lezată în jurul papilei de exemplu (acolo unde nervul optic se conectează cu retina) e suficient încât să nu poți vedea. Sau dacă a fost tratată prea târziu sau ineficient.
Câteodată este nevoie de o intervenție nouă. Încearcă să vorbeşti cu medicul care a făcut operația.
Cineva m-a lovit cu un fier in ochiul drept, mi-a fost dezlipita retina si am avut vreo 8 operatii de dezlipire de retina, ultima data m-am operat acum vreo 10 ani, deci cand ma uit in oglinda la ochiul drept se vede ca pupila imi este lezata putin, si sub pupila am o pata alba
Degeaba te uiți în oglindă că nu vezi leziunea. Retina este în spatele pupilei. Trebuie să te uiți prin pupilă cu un oftalmoscop după ce ai mărit pupila cu o substanță care se numeşte Atropină sau un derivat. Deci nicio şansă să îți vezi pupila.
Sincer în situația asta e posibil să nu îți revină vederea niciodată în ochiul drept.
Ma omule, pupila chiar imi este putin deteriorata asta se poate vedea si daca ma uit in oglinda, si sub pupila am o pata alba
Pupila aia neagra a ochiului
Pupila şi retina sunt două structuri complet diferite. Sunt sigură că pupila este lezată, dar nu din cauza asta nu poți vedea. Ci din cauza leziunii sau leziunilor pe retină.
Ca să înțelegi: leziunea pe pupilă are la fel de mult de-a face cu pierderea văzului tău în momentul ăsta ca un coş pe nas. Retina e problema. Retina NU o poți vedea.
Chiar nu înțeleg ce nu înțelegi.
Da si pentru acele leziuni pe retina exista vreun tratament?
Am mers la doctorul care m-a operat acum vreo 6 ani si la fel mi-a zis acolo ca eu trebuia sa vad si ca nici el nu stie ce sa faca si mi-a zis sa iau niste vitamine, si acum recent am mers in alt loc la un control si acolo mi-a zis ca am leziuni pe retina
Nu, nu cred că există. Vitaminele pentru ochi pot ajuta puțin, dar probabil prea puțin. Îmi pare nespus de rău.
Dar vreo operatie in alta tara ajuta?
Daca imi fac transplant de cornee ma ajuta? Inlocuieste si tesutul afectat
Vlalslsl întreabă: